SPREMAO LIKVIDACIJE

Haradinaj UBIJA SVEDOKE zločina OVK! Spremao likvidaciju svih koji bi svedočili protiv njega

U dokumentu se navodi da su Haradinaj i Gucati nesumnjivo imali nameru da "nad svedocima sprovedu odmazdu"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Brača Haradinaj Foto: Printscreen/Facebook/Nasim Haradinaj

Nasim Haradinaj, brat od strica bivšeg “premijera” lažne države Kosovo Ramuša Haradinaja, pripremao je likvidacije svedoka koji su u Hagu svedočili o zločinima terorističke OVK!

Ovo se navodi u nalogu za Haradinajevo hapšenje koje je naređeno “zbog spremanje odmazde nad svedocima”. U istoj akciji uhapšen je Hisni Gucati, predsednik udruženja veterana OVK. Haradinaj i Guncati su proteklog vikenda prebačeni u haški pritvor Suda za OVK, gde čekaju početak suđenja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Plaćeni da miniraju sud

U nalogu za hapšenje tužioci navode da Haradinaj i Gucati objavljivanjem imena i ličnih podataka svedoka “izložili te osobe ozbiljnim opasnostima.

– Gucati i Haradinaj su na konferencijama za štampu u Prištini distribuirali poverljive i nejavne informacije koje potiču iz Tužilaštva i istražne radne grupe koja mu je prethodila. Optuženi su za krivična dela protiv pravosuđa: zastrašivanje svedoka, odmazdu i povredu tajnosti postupka. Gucati i Haradinaj su na tri konferencije za štampu održane 7, 16. i 22. septembra učinili dostupne poverljive informacije i dokumente u vezi sa radom Specijalizovanog tužilaštva… Haradinaj je pritom, pomenuo po imenu neke svedoke i dao informacije u vezi sa njihovim boravištem i drugim ličnim detaljima, a Gucati ga u tome nije sprečio. To je ozbiljna pretnja ili sredstvo prinude – piše u nalogu koji je potpisao francuski sudija Nikola Giju.

Nalog za hapšenje OTKRIO SVE: Ovo su razlozi zbog kojih je Haradinaj završio iza rešetaka!

U dokumentu se navodi da su Haradinaj i Gucati nesumnjivo imali nameru da “nad svedocima sprovedu odmazdu”.

– Tužilaštvo je hapšenje tražilo zbog rizika bekstva Gucatija i Haradinaja, koji imaju pristup značajnim fondovima i oslanjaju se na široku mrežu pristalica koja uključuje osobe u bezbednosnim, policijskim i vojnim snagama. Gucati i Haradinaj imali su nameru da nastave da opstruišu napredak krivičnog postupka – naveli su tužioci.

Tom Gaši, advokat udruženja veterana OVK, na drugoj strani kaže da Gucati i Haradinaj nisu krivi za curenje tog dokumenta Specijalnog suda u Hagu.

Ubijao sam SRPSKE VOJNIKE kada god sam imao šansu! Ove stravične reči izgovorio je uhapšeni Haradinaj

Klasično zastrašivanje

Predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun ocenjuje da je hapšenje Haradinaja i Gucatija bilo očekivano.

– Ovo je zastrašivanje svedoka. Veterani OVK su saznali ko su zaštićeni svedoci, što je opasno – kaže Drecun.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar