INTRIGE I MISTERIJE

Ko je lepa Marija i šta je uradila? Priča se da je brineta bila u sobi sa Navaljnim, pa NESTALA (FOTO)

Potraga za misterioznom ženom koja je navodno bila u vezi sa ruskim opozicionarom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Navaljni u bolnici u Berlinu Foto: printscreen/Instagram

Saradnici ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog saopštili su da je on otrovan u hotelskoj sobi u Tomsku, a ne na aerodromu, kako se prvobitno mislilo.

Na kraju je najbolje prošao: Navaljni će uskoro dobiti NOBELOVU nagradu!

Sada je ponovo u centar pažnje dospela misteriozna Marija Pevčih. Prokremljski mediji već nedeljama spekulišu o tome da je ova žena, po nalogu nekoga sa Zapada, izvršila napad na opozicionara sa kojim je navodno bila u ljubavnoj aferi.

Zvanična Rusija tvrdi da nema dokaza da je kritičar Kremlja otrovan, ali se u domaćim medijima uveliko spekuliše o odnosu Navaljnog sa Marijom, jedinom iz njegove pratnje na “sibirskoj turneji” koja nije dala policijsku izjavu, kao i o njenoj mogućoj umešanosti u napad.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ostalih pet ljudi iz njegove pratnje je saslušano, a to su Vladlen Los, Georgije Alburnov i Ilja Pahomov, zaposleni u neprofitnoj organizaciji Navaljnog, kao i njegova portparolka Кira Jarmiš i snimatelj Pavel Zelenski. Njih, za sada, niko ne sumnjiči.

Sa Marijom, koja ima stalni boravak u Velikoj Britaniji, istražitelji nisu uspeli da razgovaraju, jer ih je ona 20. avgusta izbegla, a već 22. avgusta je otputovala u Nemačku, istog dana kada je i Navaljni prebačen u berlinsku bolnicu.

Navaljni otrovan u hotelskoj sobi? Objavljen SNIMAK koji bi mogao da promeni sve (VIDEO)

Na snimcima hotelskih kamera u Tomsku njeno lice se ne vidi dobro, jer je nosila naočare i masku, ali je jasno da je ona bila uz Navaljnog tokom celog boravka u tom gradu. Spekuliše se i da su odseli u istoj sobi.

Dve verzije priče

List “Meduza”, sa sedištem u Litvaniji, piše da je Marija Pevčih istovremeno studirala sociologiju na Moskovskom državnom univerzitetu i političke nauke na Londonskoj ekonomskoj školi. Od 2010. godine živi u Londonu gde se bavi se sportom i vlasnica je lanca knjižara. Za Navaljnovu Fondaciju za borbu protiv korupcije radi od 2011. godine, a trenutno vodi istraživačko odeljenje fondacije.

Pre trovanja Navaljnog, Marija je bila sa njim u Tomsku. Кada je Navaljni napustio taj grad, nekoliko članova grupe (istih onih koji su pretražili hotelsku sobu) ostalo je tamo, uključujući i Mariju. Kada se pročulo da je opozicionar otrovan, svi su otišli ​​u Omsk gde je prunudno spušten avion u kome se on nalazio.

“Meduza” je saznala da je Mariji dozvoljeno da napusti Rusiju bez ikakvih poteškoća. Ruska policija nije pokušala da je kontaktira tokom poslednje dve nedelje, iako joj je ruski telefon uvek uključen.

Rus koji je PRAVIO novičok progovorio o Navaljnom, za njega nema sumnje

Ruski državni mediji imaju nešto drugačiji scenario. Prema njihovom pisanju, Marija je otišla u inostranstvo pre nego što je saslušana i od tada Uprava za transport MUP-a Rusije Sibirskog federalnog okruga pokušava da utvrdi gde se ona nalazi.

Pojedini prokremljski mediji pisali su prošle nedelje, pozivajući se na anoniman izvor, da je Marija pratila Navaljnog na njegovom putovanju u Sibir “po uputstvu Vladimira Ašurkova”, direktora Navaljnove Fondacije za borbu protiv korupcije, koji živi u egzilu u Velikoj Britaniji. Ašurkov je, navodno, došao u sukob sa Navaljnim zbog njegove nedavne odluke da ugasi fondaciju nakon izgubljenog sudskog spora sa kompanijom bliskog saradnika Vladimira Putina. Ugostiteljski magnat povezan sa Кremljom, Jevgenij Prigožin, takođe je izneo navode o Marijinoj mogućoj umešanosti u napad.

Sve to je začinjeno izveštajima o tome da su ona i Navaljni u Tomsku delili hotelsku sobu, kao i njihovoj navodnoj aferi koja traje već deset godina.

Tajna veza

Tako prokremljski list “Pravda” naziva Mariju “ženom sa vrlo zanimljivom i mutnom životnom pričom”. List “Lajf” je, kako kaže, sproveo sopstvenu mini istragu tokom koje je otkrio “sočne detalje iz života opozicionara”.

Rusiju poseti dva ili tri puta godišnje i tada boravi u stanu njene majke. Tokom ovih poseta ona Navaljnog prati inkognito. Takođe, nećete je naći ni na jednoj društvenoj mreži, ne postoji nijedna njena zajednička fotografija sa Navaljnim, uprkos tome što njihova navodna tajna veza traje duže od decenije. Jedinu fotografiju na kome se njih dvoje vide zajedno zabeležila je hotelska sigurnosna kamera.

Spekulacije o ulozi misteriozne brinete u slučaju trovanja Navaljnog žustro se vode i na društvenim mrežama. Dok se neki slažu sa ruskim medijima da je Marija po zadatku “nekoga” iz inostranstva otrovala Navaljnog, bio on njen ljubavnik ili ne, za druge je ona heroj, jer se rizikujući sopstveni život vratila u hotelsku sobu da bi pribavila dokaze.

Teoretiše se da je upravo ona i prokrijumčarila flaše iz sobe hotela u Tomsku i odnela u Berlin.

To bi mogao i da bude razlog zašto prorežimski mediji sprovode kampanju protiv nje.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar