SVE ZBOG KORONE

Evropska unija SPUŠTA RAMPU za Srbe? Iz Brisela stigao je novi ŠAMAR za Beograd

Opšta ocena u EU je da se epidemiološka situacija još nije dovoljno stabilizovala

FOTO / europa.rs

Zemlje članice trebalo bi sutra da donesu odluku o mogućem vraćanju Srbije na listu zemlja na koje se ne primenjuju restrikcije na ulazak u EU.

Iako su pitanje otvranja granica za Srbiju pokrenule neke zemlje članice, opšta ocena je da se epidemiološka situacija još nije dovoljno stabilizovala, saznaje Tanjug u Briselu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

O pitanju povratka Srbije na listu trećih zemlja za koje ne važe restrikcije putovanja u EU razgovaralo se poslednjih dana na radnim telima Saveta EU.

Brisel izneo NOVI USLOV za Srbiju! Beograd ovo mora da uradi ako želi članstvo u Evropskoj uniji

U diplomatskim izvorima za Tanjug navode da su neke od zemlja članica podržale ”zeleno svetlo” za Srbiju, ali da su i pored poboljšanje epidemiološke situacije u zemlji, brojke ”malo preko” EU kriterijuma od 16 zaraženih na 100.000 stanovnika.

“Nisu velike šanse da se na sutrašnjem sastanku donese odluka o vraćanju Srbije na listu. Većina zemlja članica smatra da bi trebalo sačekati da se epidemiolška situacija stabilizuje na duži rok kako u Srbiji, tako i u EU”, navode izvori Tanjuga.

Srbija se našla 1. jula na listi 15 zemlja koje zbog ”bolje ili jednake” epidemiološke situacije nisu imale restrikcije na ulazak u EU prostor.

Međutim, zbog novog naleta infekcije korona virusom, Srbije je skinuta sa te liste dve nedelje kasnije.

U trenutku kada se epidemiološka situacija u Srbiji stabilizuje, veći deo EU tek ulazi u tzv ”drugi letnji talas” COVID19.

Izvor: Tanjug

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (1)

Ostavi komentar

  1. Nije vazno necemo u EU i ne cemo uopste nije samo da idemo nego ni da pripadnemo. EU trazi da priznamo nepostojecu drzavu na Srpskoj teritoriji i ovo sada je politicki cin,ali nema veze vazno da su procentualno prema broju stanovnika tri put vise zarazeni u EU. Hitlerova nemacka brani svoje saveznike iz drugog svetskog rata,fasisticki Hitlerov plan o jskoj ARIJEVSKOJ drzavii svi da budu podcinjeni Arijevcima. Mitetan nezna gde tera i Francska je pod nogu Nemacke

    Odgovori

Ostavite komentar