POČELO JE!

Gori Crna Gora! Milu je odzvonilo! Sastali se Zdravko, Aleksa i ALBANSKI ČETNIK, uradili su VAŽNU stvar

Potpisan je važan sporazum u Crnoj Gori

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Printscreen

Nosioci tri liste koje su na izborima osvojile većinu – Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović potpisali su sporazum kojim su se, između ostalog, obavezali da nova vlada neće pokretati nikakve inicijative ili postupke s ciljem izmene državne zastave, grba i himne.

Lideri koalicija “Za budućnost Crne Gore“, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”, koje su na izborima osvojile potrebnu većinu za formiranje vlade, Sporazum su potpisali juče.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U Sporazumu se navodi da će nova demokratska vlada u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze koje je država preuzela, ojačati i unaprijediti saradnju s NATO-om i brzo, u potpunosti i predano sprovesti sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u EU.

Stigla je zvanična potvrda iz Crne Gore! Ovo je tačan dan PADA Mila Đukanovića i formiranja nove vlasti

“Da će nova demokratska vlada u potpunosti depolitizovati ključne vladine institucije s ciljem obezbjeđenja beskompromisne borbe protiv kriminala i korupcije. Da će nova demokratska vlada poštovati Ustav i s tim u vezi neće pokretati nikakve inicijative ili postupke s ciljem izmjene državne zastave, grba i himne”, piše u Sporazumu.

Takođe, kako se dodaje, nova vlada neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

Nova vlada, kako je navedeno, neće sprovoditi revanšizam na političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, usvojiće i revidirati sve zakone u skladu s evropskim standardima s ciljem što brže integracije Crne Gore u EU i omogućiće manjinskim strankama učešće u vladi bez obzira imaju li parlamentarni status ili ne.



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar