MESEČNI HOROSKOP

SEPTEMBAR počinje napeto: Ovo je mesec iznenađenja, drame, ali i rešenja i zaljubljivanja

Retrogradni Mars u znaku Ovna je glavni astrološki događaj tokom ovog perioda, evo šta donosi svim znacima zodijaka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Estée Janssens

OVAN

Posao
Početak septembra kod vas počinje veoma napeto. Vodite računa kako komunicirate sa nadređenima. Komunikacija vam nije jača strana u prvoj polovini ovog perioda. Na poslu vas čeka neverovatno mnogo obaveza, ali vi imate snage da to sve dovedete do kraja. Vaš vladar Mars ide u retrogradno kretanje kroz vaše prvo prirodno polje, pa donosi manje preciznosti i slabiju koncetraciju. Od polovine perioda imate nove odluke i nove poslove. Nezaposleni mogu dobiti zaposlenje.
Ljubav
Veoma aktivan mesec pred vama kada je polje ljubavi u pitanju. Na samom početku septembra možete imati nesklad i nerazumevanje sa partnerom. U svemu možete imati suprotna mišljenja. Međutim već u drugom delu perioda stvari se stišavaju i polako harmonizuju, jer Venera, planeta ljubavi ulazi u Lava i vaše polje ljubavi. Tako da možete imati zadovoljavajuću ravnotežu u odnosima sa partnerom. Venera iz Lava ima povoljne aspekte ka vašem Suncu i zato možete imati sjajano samopouzdanje, ali i veliku simpatiju od strane ženskog roda.
Zdravlje
Vitalni ste i osećate se veoma dobro.

 

BIK

Posao
U prvom delu septembra bavite se uglavnom poslovima i ljudima iz prošlosti. To retrogradni Mars u Ovnu, koji gostuje u vašem prirodnom 12 polju, podstiče da se vratite na poslove koje niste uradili. Iako ste slabe snage i veoma loše volje da promenite nešto u svom poslovnom polju, u drugom delu ovog period možete imati neodložne aktivnosti. Krajem septembra možete se suočiti sa blokadama iz prošlosti. Pa gledajte da rešite te repove bez kojih ne možete krenuti napred. Vi se previše povlačite i osamljujete a potrebno je da se bavite papirima i administracijom da bi se oslobodili tereta. Iako to nije u skladu sa vašom energijom potrebno je da se založite za svoje prepreke i da ih preskočite. Potrebno vam je dodatno znanje ili nečije iskustvo zato pitajte proverene ljude za savet. U drugom delu meseca možete više naučiti o poboljšanju posla.
Ljubav
Besni ste zbog ograničavajučih okolnosti nekadašnjeg sukoba. Prvi deo perioda može biti pun nerazumevanja. Sukobi su izvesni oko dnevnih obaveza. Neke navike potrebno je menjati da biste se prilagodili dnevnim potrebama. Mogu pomoći iskreni razgovori jer partner sumnja u vašu vernost. Kada je u pitanju vaša tajna ljubav ona vam ne donosi dobrobit. To je veza koja vas iscrpljuje i samo vam pravi emotivne probleme. Povremena izolacija i samoća mogu vam pomoći da se resetujete a ne da se potpuno uspavate. Pun Mesec u Ribama tera vas da otpustite neko emotivno nezadovoljstvo i završite sa tihom patnjom koja vas pritiska. Rešite svoje dileme, jer je krajnje vreme za to. Venera će vam pomoći da napravite harmoniju u domu i u odnosu sa decom.
Zdravlje
Povedite računa o fizičkoj aktivnosti.

BLIZANCI

Posao
Ovaj period obećava pojačanu aktivnost u poslovnom i društvenom životu. Nepovoljni aspekti nagoveštavaju da možete imati prepreke u razumevanju sa nadređenima. Zato možete lako ući u sukobe u kojima nećete imati zadnju reč. Posao nemojte vezivati za prijateljske ili rodbinske odnose jer vam se to lako može obiti o glavu. Vaš vladar Merkur čini da se intezivno bavite odnosima u poslovnom okruženju. Potrebno je da budete fleksibilni za želje nadređenih. Nije dobar period da zauzimate svoje krute stavove koji vam donose štetne dogovore. U drugom delu septembra pred vama su nova poznastva u kojim možete pokazati punu snagu arogancije ali i saradnje. Ograničenje okolnosti možete trpeti kroz ceo mesec, jer retrogradni Mars koči i usporava vaše aktivnosti. Tako se često možete osećati frustrirano jer morate biti mnogo sporiji, iako to nije vaša priroda. Finasijski se osećate nestabilno i možete dobiti ponudu mnogo stabilnijeg posla. Mogućnost promene posla jeste prvenstveno vaša ideja, jer nemate poverenje u nadređene. Preporuka zveda je da ne ulazite u finasijske rizike.
Ljubav
Na polju ljubavi ne možete da unosite dramski momenat u partnerske odnose. Stalno preslikavate svoje neraspoloženje i nervozu na partnerske odnose. Zato su moguće epske svađe prvih dana septembra. Pokušajte da kontrolišete svoje kritike upućene partneru. Nemate ni vi idealan stav u svakodnevnim obavezama. Bolje da svoju negativnu energiju potrošite na renoviranje doma i tako obradujete porodicu. Drugi deo perioda donosi vam bolju ravnotežu u ljubavnim odnosima. Slobodni pripadnici znaka Blizanaca mogu očekivati interesantna poznastva u kojim će uživati.
Zdravlje
Bez promena.

Beba BIK je šarmantni nestaško, mali RAK neprestano doziva mamu, sa detetom VODOLIJOM nema predaha

RAK

Posao
Kod vas je veoma naglašeno polje posla. Profesionalno potvrđivanje možete ostvariti u prvim danima ovog perioda. Moguće da imate dobre dogovore kada je trgovina u pitanju ili javni posao. Iako vam Mars donosi zaglavljenost, usporavanje u poslovnim odnosima, vi možete napraviti dobar poslovni projekat. To će vam stvarati nervozu i napetost ali spremni ste za napredovanje. Tokom period stalno se vraćate na pitanje javnog ugleda to vam je od presudne važnosti. Imaćete dobra iskustva u poslu kako sa novim izazovima tako i sa novim saradnicima. Osećate da nemate dovoljno energije ali imaćete snage da se izborite sa novim načinom poslovanja. Javni ugled može biti narušen zlim komentarima ali vi budite iznad toga i ne reagujte srcem. Spremite se za zahtevne poslovne zadatke i pretpostavljene koji će imati stalno nove obaveze za vas. Nove mogućnosti, nov način rada podići će vašu volju na maksimum. Kada vam bude ugrožena lična inicijativa vi se borite delima. Promocije vašeg poslovanja mogu imati prepreke ali vi nađite druge puteve koji ne mogu da vas zaustave. Kupovinu automobila odložite za sledeći mesec.
Ljubav
Venera iz vašeg znaka na početku perioda ima nezgodne aspekte sa Saturnom, Plutonom i Marsom. To vas dovodi u situacije nerazumevanja i zahlađenja odnosa. Nemojte računati na emotivnu podršku jer će i komunikacija i bilo kakvi dogovori izostati. Međutim drugi deo perioda je mnogo lakši. Možete očekivati prvo poboljšanje komunikacije i saradnje. Iako će tokom perioda tinjati želja da promenite životnu filosofiju odlučićete se za popravku postojećeg odnosa. Transformacija je potrebna da bi mogli da harmonizujete ljubavni odnos do koga vam je stalo.
Zdravlje
Obratite pažnju na ishranu.

LAV

Posao
Vi nećete gubiti na inicijativi i snazi jer vam Merkur donosi stabilnije finasije, ali i bolje dogovore kada je posao u pitanju. Poslovni saradnici su vam nezgodni i nemojte svima pokloniti potpuno poverenje. To vas neće sprečiti da se dobro organizujete i postavite poslove na pravo mesto. Iako je septembar nepovoljan u vezi inostranstva napravićete dogovore za budućnost. Nemojte se čuditi ako budete poželeli da napravite zaokret u poslovanju jer vam se menja interesovanje. Odlaganje posla sa strancima doneće vam dobrobit a ne štetu. U drugom delu meseca bavite se pitanjima etike i morala. Osećate se prikočenim i preispitujete svoje stavove. Finasije su veoma riskantne. Vodite računa o troškovima i sa kime ulažete novac.
Ljubav
Period počinje veoma skladno i harmonizovano. Međutim, to je sve na klimavim nogama. Pa se onda zahutvava u neprijatnom pravcu. Dolazite do istine koja se dugo krila od vas i to vas može potpuno razočarati. Imate podršku partnera za sve planove koje ste osmislili, ali samo na kratko. Tokom celog perioda imate nesuglasice sa partnerom koja vas dovodi do nedostatka poverenja. Osećate se prevareno i zato je veliki problem da se stvari vrate u normalu. Partner će pokušati da vas ponovo osvoji, ali poštedite sebe nečega što je umrlo u vama. Slobodni Lavovi imaju zgodne prilike za nova poznastva. Veoma ste harizmatični. Odnosi sa porodicom su dobri.
Zdravlje
Vaša slaba tačka u ovom periodu jeste želudac.

DEVICA

Posao
Kod vas su naglešeni tokovi kapitala novca i kredita. Osetljivi ste na pitanja ličnog integriteta. Nasleđena imovina može biti fokus ovog meseca za vaše aktivnosti. Vodite računa o svojim interesima jer ih neko može dobro poremetiti. U drugom delu meseca bavite se naslednim pravom. Poređajte prioritete, zapišite na papir da ne zaboravite. Imajte svoj čvrsti stav da bi mogli da zaokružite vašu buduću priču. Finasijiski rizici postoje samo ako nemate dobrog advokata. Ne radite ništa bez stručnog lica. Retrogradni Mars u Ovnu daje vam preispitivanje u vezi ulaganje kapitala. Napetost je prilično prisutna jer se bavite finasijama, a to je često vaša slaba tačka. Na kraju, kada sve završite, osećate se iscrpljeno i kao da nemate energije. Ne gubite samopouzdanje i krenite negde na kratku pauzu od svega. Ako možete izbegnite uzimanje kredita.
Ljubav
Životna iskustva koja niste imali donose vam radost. Postaviliste nove temelje u ljubavi. Oporavljate svoj ljubavni odnos i sada ste na sedmom nebu. Imate skladne dogovore, dobru komunikaciju i iste ciljeve. Prošlost nesklada i ljubomore je iza vas. Kada ste se vi sa partnerom smirili sada je na redu da poradite sa decom. Moguće su povremene nesuglasice sa decom. Zajedničkim snagama sa voljenom osobom brzo rešavate sve sukobe. Bitno je da se ne osećate ugroženo od strane dece jer je to prolaznog karaktera. Pojedine ograničavajuće okolnosti stvaraju bes. Krajem meseca imate dobre rezultate i sladak umor.
Zdravlje
Napeti ste jer stalno mislite o finasijama.

VAGA

Posao
Nesigurnost i napetost. Mars vas goni da gubite energiju u domu i porodici. Međutim, povoljno završavate poslove na kojima radite. To vam može doneti i uvećanje zarade. Prepreke na polju zakona dovode u red stvari iz prošlosti. Tokom septembra možete osetiti nezadovoljstvo jer želite da promenite posao. Smatrate da radite u lošim uslovima. Međutim nagrade koje budete dobili menjaju vaše mišljenje iz korena. Pravne probleme je potrebno da rešavate uz pomoć stručnog lica. Vi ste veoma snalažljivi, ali je ipak potrebna stručna pomoć. Merkur vam pomaže da menjate poslovnu rutinu u zavisnosti od okolnosti. Venera iz Lava jača partnerske i prijateljske odnose. Nova poznanstva su veoma moguća. Spremni ste da se suočite sa sobom i sa svojim veštinama koje nesumnjivo posedujete.
Ljubav
Početkom perioda vaš vladar Venera ima nepovoljne aspekte koji vam donose sukobe i nerazumevanje u partnerskim odnosima, a 10.septembra Mars kreće u svoj retrogradni hod što vam donosi vreme za prispitivanje starih problema. Partner se već oseća zapostavljeno pa bi trebalo da se pozabavite vašim poljem ljubavnih odnosa. Komunikacija je važna da ne biste došli do kraja bez ijedne reči. Slobodne Vage mogu očekivati susret sa bivšim partnerom iako su već u novoj vezi. Bićete na slatkim mukama koga da zadržite a koga da ostavite iza vas.
Zdravlje
Više se hidrirajte.

ŠKORPIJA

Posao
Ovo je mesec kada vam je naglašen timski rad. Vaš vladar Mars je retrogradan i donosi vam test izdržljivosti. Takođe i test saradljivosti sa poslovnim partnerima. Imate želju i da investirate sebe u bolji društveni život. A to samo zato što vam je važno kako vas drugi vide i posmatraju. Celog period biće vam važna poslovna reputacija. Timski rad je esencija vašeg uspeha. Zato su pred vama dogovori o budućoj saradnji jer vam Mars donosi promene. Takođe vas i vraća na ranije nezavršene poslove. Za vas kao izrazitog individualca nije lako da se uklopite u timski rad. Zato je ovo mesec izazova za vas. Vodite računa šta govorite i kako iskazujete svoj stav. Nije nemoguće da naiđete na nerazumevanje. Potrebno je da se držite određenih prioriteta. Ako ste planirali kupovinu automobila verovatno to odlažete za sledeći period. Sklonite se, blisko okruženje je na testu, Merkur vam kroji tajne dogovore.
Ljubav
Pred vama je period veoma intezivnih događaja. Merkur vam poboljšava komunikaciju i saradnju sa partnerom. Vreme je da rekonstruišete svoje ljubavne vode. Ovo je period u kome vam je potrebna prava regeneracija. Imate želju da harmonizujete postojeći partnerski odnos i jako se trudite oko toga. Aktivirali ste sve svoje prijatelje koje dugo niste videli. Mars koji je retrogradan od 10. septembra, donosi vam jači društveni život sa ljudima iz prošlosti. Međutim, i on u svom kretanju unazad čini da se osećate manje energetski jako. Tako da vam prijatelji mogu pomoći u aktivaciji dnevnog života.
Zdravlje
Promenite nezdrave navike.

Planete nam baš ne daju mira! URAN kreće retrogradno, eto novih drama u narednih pet meseci

STRELAC

Posao
Retrogradni Mars od 10. septembra vama neće doneti mnogo štete. On vas podseća da završite stvari iz prošlosti koje su davno bačene u bunar želja. Vi imate lepu mogućnost za napredovanje u karijeri ali i za lepu zaradu. Ovo je period u kome ste odlično organizovani. Sve vaše veštine dolaze do izražaja. Ovo je vreme u kojem možete doneti dobre odluke koje su vezane za budućnost. Tako da svaka vaša aktivnost u ovom mesecu ide ka boljem poslovanju. Iako možete osetiti slabost i pad energije, vi možete završiti sa problemima iz prošlosti. Aktivirate se na polju posla i da “očistite” prošlost. Iako možete imati sukobe sa saradnicima, poslove možete završiti. Napokon dobijate razrešenje jednog važnog poslovnog rešenja. Ulaganja mogu biti blokirana, ali na kratak period.
Ljubav
Stalno nailazite na probleme sa partnerom. Sumnjate u njega i to vas uvodi u rasprave. Imate osećaj da je on uzrok svih vaših neuspeha u zajedničkom odnosu. Blokira vas saznanje da to ipak nije tako. Inače, ne volite sporost već delovanje, a partner dobro procenjuje situaciju u kojoj se nalazite. Pokušava da nađe rešenje koje će biti dugotrajno. Uspostavljate harmoniju i ravnotežu u ljubavnim odnosima. Iako možete često menjati raspoloženje, uspostavićete dobu komunikaciju sa partnerom na dugoročnom nivou.
Zdravlje
Previše se iscrpljujete.

JARAC

Posao
Venera je u nepovoljnom aspektu sa vašim vladarom Saturnom i to vam donosi ograničenje u poslovnim projektima. Nećete moći uspostaviti nove sisteme jer će vas ograničavati administrativni problemi. Neke stvari iz prošlosti morate završiti da bi krenuli napred. Napravite čistiju situaciju i onda možete ostvariti svoje zamisli. S druge strane, od polovine septembra dobro ste organizovani kada su finasije u pitanju. Pravite dobre prioritete između prihoda i rashoda. Nije potrebno ni povoljno da uzimate kredite koji vas mogu dodatno opteretiti. Zastoji i nedostatak novca su izvesni. Zato je potrebno da se još uvek držite svoje poslovne rutine.
Ljubav
Neobične veze koje su počele da vas umaraju mogu imati definitivni kraj. Niste više zainteresovani da gubite vreme na nebitne veze koje ne možete urediti kako vama odgovara. Početak meseca iskoristite da raščistite situaciju na emotivnom polju. Druga polovina perioda donosi vam poznastvo sa osobom koja može da razume vaše potrebe. Ona će se potruditi da vas pokrene u pozitivnom smislu. Imaćete odličnu osobu koja vas motiviše ka zajedničkom životu. Iskoristite kraj meseca i krenite u novu ljubavnu priču.
Zdravlje
Promenite ishranu.

VODOLIJA

Posao
Početkom period možete imati problem sa saradnicima na poslu. Jednostavno se ne razumete dobro. Spletke i ogovaranja vas neće zaobići ali ne obraćate pažnju. Lažne informacije koje dolaze do vas nemojte uzimati kao svoj glavni argument jer možete upasti u ozbiljan problem. Pokušajte da budete što više sa strane kada se svađe razbuktavaju. A najvažnije je da ne budete ničiji “drveni advokat”. Krajem meseca situacija se smiruje i vi možete dobro raditi na poslovnim projektima. A zarada se može znatno uvećati. Nezaposlene Vodolije mogu konačno očekivati da dobiju posao koji već dugo čekaju.
Ljubav
Nije najsjajniji početak septembra kada je ljubavno polje u pitanju. Imate dilemu kome da verujete a kome da kažete da laže. Potrebno vam je osveženje, a ponajviše novi ljudi u vašem okruženju. Ako imate partnera onda imate i neslaganje po svim pitanjima pogleda na život. Tako da se umarate nepotrebnim opisivanjem onoga što vama treba. Nepovoljni aspekti Venere čine vas neraspoloženim i veoma napetim. Međutim, krajem meseca to se menja jer upoznajete pozitivnu osobu koja će vam se svideti na prvi pogled. Imate veliku mogućnost da uđete u emotivnu vezu upravo sa osobom koja je mnogo slična vama. To će vam uneti radost u svakodnevni život.
Zdravlje
Povedite računa o redovnoj ishrani.

RIBE

Posao
Mesec septembar je period prilagođavanja. Potrebno je da završite dosta administrativnih prepreka. Bavite se realizacijom poslovnih mogućnosti i novih planova. Potrebno je da izbegavate rizične investicije a ni ulazak u bilo kakav kredit nije preporuka zvezda. Budite pažljivi sa novcem da ne biste zapali u neudobne dugove koji će vas dugoročno pritiskati. Krajem meseca možete očekivati poziv od poslodavca sa kojim ste već sarađivali. Prihvatite uslove rada koji su mnogo poboljšani od kada ste vi otišli. Izazove i ograničenja koje imate možete postepeno prevazići. Držite se jednog stava i nemojte postati haotični.
Ljubav
Budite spremni na iskrene razgovore, jer će to biti temelj nove emotivne veze. Ne vredi da se krijete iza maske malodušnosti. Sredinom perioda bolje slaganje sa partnerom koje ipak zahteva stalni entuzijazam novih događaja. Nemojte zapostaviti partnera jer vas to vodi u nesuglasice. Ribe koje su slobodne imaju bolji društveni i socijalni život. Što znači da će se više posvetiti prijateljima i porodici.
Zdravlje
Povedite računa o fizičkim aktivnostima.

Piše astrolog Vesna Trajković

Svađa sa Ovnom je prava bura, Škorpiju nikad ne smete da lažete, a Vage su “mirovne snage” zodijaka

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar