Srpski lekari došli do novih ZABRINJAVAJUĆIH saznanja u vezi KORONE: Nisu samo srce i pluća ugroženi

Tim lekara ušao je u crvenu zonu niškog Kliničkog centra, a pacijente proveravaju standardnim ORL pregledom kao i audiometrom. Ukazuje da kod pojedinih pacijenata postoji pad sluha na visokim frekvencijama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay

Direktor ORL klinike KC u Nišu Dušan Milisavljević kaže da će tim lekara na teško obolelim pacijentima proveriti da li korona virus oštećuje i čulo sluha. Milisavljević je objasnio da su lekari pretpostavili da, pošto korona napada čulo ukusa i mirisa, može napraviti problem i sa čulom sluha.

Tim lekara ušao je u crvenu zonu niškog Kliničkog centra, a pacijente proveravaju standardnim ORL pregledom kao i audiometrom. Ukazuje da kod pojedinih pacijenata postoji pad sluha na visokim frekvencijama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Pacijenti se žale na nestabilnost, zujanje u uhu, najviše nas interesuje da li dolazi do oštećenja sluha. Imamo nameru da ispitamo više od 100 najtežih pacijenata i kroz par nedelja upoznamo javnost da li ima oštećenja”, navodi direktor ORL klinike KC Niš.

Radiće se detaljan pregled od 40 minuta na pacijentima koji nisu na respiratoru.

Prema njegovim rečima, pacijentima će biti uzeti brojevi telefona kako bi se mesec dana nakon završetka lečenja ispitalo da li se vratilo čulo mirisa i ukusa i kakvo je stanje u uhu.

“Želimo da svako iz svoje oblasti upozna ovaj virus. Nauka se ujedinila, imamo protok informacija nesmetan i poslaćemo rezultate. Ovo je doprinos niške ORL klinike i srpskog zdravstva, mislim da je to jedini način da pobedimo virus”, navodi Milisavljević.



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar