Preminula legenda filma “OTPISANI”, glumac Zoran Miljković

Kolege su mu uputile poslednji pozdrav

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto:ScreenShot/Youtube

Glumac Zoran Miljković, koji će ostati upamćen po ulozi agenta Ilije u legendarnom filmu “Otpisani”, preminuo je u 20. avgusta, u 73. godini života.

Od njega se teatar “Duško Radović” pozdravio u čitulji objavljenoj u jednim dnevnim novinama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Sa tugom obaveštavamo publiku i kolege da je 20.8.2020.godine preminuo naš kolega, glumac Zoran
Miljković. Bio je član ansambla Malog pozorišta „Duško Radović“ trideset i pet godina, i naš prvak tokom
petnaest godina karijere”, saopštili su iz Malog pozorišta “Duško Radović”.

 

 

Glumac rođen u Beogradu mladost je proveo u Požarevcu, da bi potom došao u prestonicu na studije. On je studirao istoriju umetnosti, dok je audiciju polagao u Akademskom pozorištu “Branko Krsmanović”.

Prvi profesionalni angažman dobija u Narodnom pozorištu Bosanske Krajine u Banjaluci, gde postaje stalni član i mladi prvak pozorišta. U Beograd se vraća 1976.godine i postaje član Malog pozorišta. Dobitnik je brojnih nagrada, kao što je nagrada u Bugojnu za ulogu Kanibala u Šekspirovoj „Buri“, kao i na festivalima u Zagrebu i Kotoru za ulogu oca i zveri u predstavi „Lepotica i zver“.

foto:ScreenShot/Youtube

Pamte se kreacije u „Otpisanima“, „Vrućem vetru“, „Boljem životu“, seriji „Vuk Кaradžić“, filmovima „Doktor Mladen“, Slučaj Harms“, „Ona voli Zvezdu“, „Podzemlje“ Emira Кusturice, pomenuta „Poslednja trka“, ali i u Naučnom i Obrazovnom programu Televizije Beograd.

Poslednjih desetak godina intezivno je radio sa producentskom kućom „Film 87“ iz Rima i za italijansku televiziju „RAI UNO“. Snimio je desetak serija i TV filmova među kojima „Zaboravljeni“, “Velika pljačka trezora“, „Belgrado Sling“, “Buono Papa“, „Ano 70“,“Lo Skandalo de la Banka Romana“.

Takođe je igrao i u nekoliko američkih filmova: „Logor Sobibur“, „Bledo Lice“, „Кoriolan“, pored velikih svetskih glumaca kao što su Deni Hjuston, Ralf Fajns, Riki Tonjaci, Vinset Perez.



Izvor: Objektiv.rs, Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar