Mala blaga velikog pesnika: Otvoren je Legat Ljubivoja Ršumovića u Adligatu

U muzeju se sada nalaze knjige iz biblioteke pesnika, pisaće mašine i mnogi lični predmeti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Zbirka minijaturnih knjiga “Nataša Ršumović”, knjige iz biblioteke pesnika čija dela su sastavni deo detinjstva čitavih generacija, bokserske rukavice, karate pojasevi, pisaće mašine na kojima su tokom više decenija nastajale najlepše pesme moderne srpske književnosti namenjene najmlađima – samo je deo Legata Nataše i Ljubivoja Ršumovića u Udruženju za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju “Adligat”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

Kako je Viktor Lazić, predsednik udruženja, podsetio, kada je prva, skromna prostorija otvorena u Muzeju 2010. godine na Banjici, Ršumović je bio prvi velikan koji je u nju kročio.

Bizarne činjenice o Agati Kristi: Jednom je nestala, a za njom je tragao autor Šerloka Holmsa

“Zbirku minijaturnih knjiga i predmeta svoje supruge Nataše poklonio nam je pre nekoliko godina i danas je to jedna od najznačajnijih zbirki minijaturnih knjiga u ovom delu Evrope. Legat smo dogovorili spontano, sa puno međusobnog poštovanja i ljubavi – našeg prema njemu i njegovom delu, njegovoj prema našem projektu i knjigoljublju. Suštinski ugovor ljubavi i poštovanja davno je potpisan dušom, a sada je samo ovenčan pravnom formom”, kaže Lazić.

“Čovek kao on”: Nova knjiga će prikazati tajni svet Arsena Dedića



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar