Proverite koji dani su najbolji da ostavite pušenje i počnete sa dijetom, a kada NE SMETE da vozite

Statistika pokazuje da ponedeljkom imate najveće šanse da doživite srčani udar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/MaeM

Kada opisujemo nešto što nam se dogodilo, dan na koji se odigralo to dešavanje, pominjemo samo kao vremensku odrednicu.

Međutim, naučnici tvrde drugačije i navode da su određeni dani u nedelji dobri ili loši za nas.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, kada se iskombinuju nalazi nekoliko višegodišnjih studija, klasičnih istraživanja, statistika i učestalost internet pretraga, dolazimo do veoma zanimljivih podataka o svakom danu.

Ponedeljak

Idealan za ostavljanje cigareta i početak dijete. Sa druge strane, ovo je najdepresivniji dan u nedelji sa najviše zabeleženih samoubistava. Takođe, ponedeljkom imate najveće šanse da doživite srčani udar ili završite u bolnici.

Utorak

Najbolji dan za porođaj. Ovo je posle sporog ponedeljka i dan kada je pravo vreme da pozavršavamo sve obaveze koje odlažemo.

Foto: Pixabay/Gerd Altmann

Sreda

Idealan dan za kupovinu – naročito u popodnevnim časovima. Ko zna zbog čega, ali istraživanja pokazuju da su šefovi najbolje raspoloženi baš sredom i da je to najbolje vreme da tražite povišicu.

Četvrtak

Najbolji dan za seks – istovremeno i najnezgodnije vreme da idete kod lekara jer statistika pokazuje da se četvrtkom, u proseku, čeka i do sat vremena duže da vas doktor primi.

Petak

Dan kada smo najbolje raspoloženi, ali i dan kada ne biste trebali da sedate za volan – 17 odsto svih saobraćajnih nesreća se dešava petkom, što nije ni čudno, jer završava se radna nedelja i počinje vikend ludnica.

Foto/Pexels.com/Min An

Subota

Dan u kojem, logično, spavamo duže nego bilo kojim drugim danom. Još jedna bizarna statistika kaže, da treba biti oprezan oko 18:30 časova jer tada se dešava najviše nesreća u kuhinji.

Nedelja

Najsrećniji dan u nedelji, ali i najmalerozniji – ubedljivo najveći broj padova i preloma kostiju je zabeležen baš nedeljom.

 



Izvor: Objektiv.rs, mirror.co.uk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar