Život se vraća u normalu: Naši turisti avionom SLETELI u Crnu Goru!

Jutros je na podgorički aerodrom sleteo prvi avion kompanije Er Srbija sa putnicima iz Beograda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Aerodromi Crne Gore/Facebook

Jutros je na podgorički aerodrom sleteo prvi avion kompanije Er Srbija sa putnicima iz Beograda.

“Ovo je jako značajna vest, zbog toga što je Srbija naše najznačajnije tržište za Aerodrome Crne Gore i verujem da će oporavak i za Aerodrome CG i nacionalnog avioprevoznika Montenegro erlajnz krenuti sa vraćanjem tržišta koja su za nas najznačajnija, a to su Srbija, Rusija, Turska, Njemačka”, rekao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić nakon sletanja aviona Er Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je naveo da su linije između Crne Gore i Srbije sa najboljim kapacitetom popunjenosti.

“Već u petak imamo otvaranje nove linije ka Srbiji, između Tivta i Niša, a ove godine smo otvorili i liniju ka Dablinu u Republici Irskoj, ka Dortmundu, i sa još nekih nekoliko država Evropske unije”, saopštio je Orlandić.

On je ponovio da bi prema informacijama sa kojima raspolažu letovi ka Ruskoj federaciji iz Podgorice i Tivta, trebalo da krenu od 1. septembra.

FOTO/Aerodromi Crne Gore/Facebook

On je podsetio da je broj putnika avionima značajno manji, zbog epidemiološke situacije i restrikcija koje su naložene od strane zemalja EU.

“Ali verujem da će se poboljšanjem epidemiološke situacije kod nas i te restrikcije vrlo brzo ukinuti i da će naši državljani  moći bez problema da ulaze u države EU”, kazao je Orlandić.

Na podgoričkom aerodromu jutros je bio i Amabasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

“Došao sam da u ime Ambasade Srbije i u svoje lično ime poželim dobrodošlicu prvim putnicima sa leta Beograd – Podgorica, posle nekoliko meseci i da izrazim svoju veliku radost i zadovoljstvo jer smo mi kao ambasada bili stalno u kontaktu i sa nadležnim zdravstvenim i drugim vlastima u Crnoj Gori”, rekao je Božović.

On očekuje da bi građani Srbije ubrzo mogli da ulaze u Crnu Goru bez trenutno aktuelnih neophodnih tesiranja na kovid 19.

“U kontaku smo sa ljudima iz Instituta za javno zdravlje Crrne Gore. Ja očekujem da će te mere popuštanja biti uskoro izrečene. Taj razlog temeljimo kako na medicinskim razlozima, odnosno povoljnoj epidemiološkoj situaciji, tako i na razlozima reciprociteta, s obzirom na to da je Srbija ukinula restriktivne mere za građane Crne Gore i oni mogu ulaziti u Srbiju bez ikakvog ograničenja i bez testa”, istakao je Božović.

FOTO/ Aerodromi Crne Gore/Facebook


Izvor: RTCG

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar