PROVOKACIJA

Ovaj čovek želi da UDARI NA SRPSKE SVETINJE! Da li je ovo najstrašnija provokacija Albanaca?

On je za portal Kosovo online rekao da taj put mora da se dovrši, jer je veoma važan za stanovnike Dečana, kao i za sam manastir Visoki Dečani

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/printscreen/youtube

Izvršni direktor nevladine organizacije “Čohu” Arton Demhasaj, izjavio je danas da izgradnju puta Dečani-Plav ne treba politizovati, niti doživljavati kao problem, već kao šansu za pospešivanje ekonomskog razvoja i turizma na teritoriji opštine Dečani.

On je za portal Kosovo online rekao da taj put mora da se dovrši, jer je veoma važan za stanovnike Dečana, kao i za sam manastir Visoki Dečani.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Završetkom putne infrastrukture na ovoj deonici stvorili bi se uslovi za ekonomski razvoj na području Dečana i za Kosovo uopšte. Osim toga, olakšao bi se život građana i povećao bi se broj turističkih poseta manastiru Visoki Dečani koji je ujedno glavni potencijal za razvoj turizma”, rekao je Demhasaj.

Kako kaže, on ne vidi alternativu za rešavanje problema nastalog zbog izgradnje spornog puta oko manastira Visoki Dečani, osim što bi taj put trebalo da se privede kraju.

“Predložena obilaznica, osim što nije u skladu sa međunarodnim putnim standardima, mislim da bi uticala i na neku vrstu izolacije manastira i to ne bi bilo dobro ni za manastir ni za opštinu Dečani. Građani Dečana su oduvek štitili i čuvali manastir kao kulturnu i versku vrednost tog područja i mislim da cće tako i nastaviti”, smatra Demhasaj.

Da podsetimo, posle reakcije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, KFOR je zaustavio radove koji se izvode na putu u blizini manastira Visoki Dečani u opštini Dečani.

Vučić je poručio da se upadom u zaštićenu zonu manastira Visoki Dečani i izvođenjem nelegalnih putarskih radova ugrožava jedna od najvećih srpskih i hrišćanskih svetinja, i da je taj čin nedvosmisleno u suprotnosti sa evropskim civilizacijskim tekovinama, pa i u suprotnosti sa propisima koje je donela sama Priština.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar