Pohvale pljušte na sve strane: Italijanski doktor izjavio da se srpskim lekarima oduševio!

Srpski lekari oduševili su nas profesionalnošću, posvećenosti profesiji i kolegijalnošću kojom su nas dočekali, izjavio je šef odeljenja za hitnu medicinu Poliklinike u Bariju Vito Prokači, po povratku iz Srbije gde je boravio sa grupom italijanskih lekara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Srpski lekari oduševili su nas profesionalnošću, posvećenosti profesiji i kolegijalnošću kojom su nas dočekali, izjavio je šef odeljenja za hitnu medicinu Poliklinike u Bariju Vito Prokači, po povratku iz Srbije gde je boravio sa grupom italijanskih lekara.

“Lekarski tim imao je sjajan uspeh u Srbiji”,izjavio je Vito.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Misija u Srbiji je ispunjena za šefa odeljenja za hitnu medicinu Poliklinike u Bariju, koji je posetio Srbiju sa timom italijanskih lekara kako bi preneli srpskim kolegama iskustvo u borbi protiv kovida-19.

Kako je rekao, italijanski lekari posetili su i razgovarali sa srpskim kolegama iz bolnica u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, primenjivali svoje tehnike direktno na kovid pacijentima i organizovali radionice.

“Oduševili su nas izuzetnom naučnom pripremom i organizacionim veštinama, kao i ljubavlju prema vlastitoj, iako teškoj, profesiji, entuzijazmom i toplinom kojom su nas dočekali”, rekao je Prokači.

Prema njegovim rečima, “srpski lekari su predivni ljudi”, koji su pokazali drugu stranu tog dela Evrope, kao “kolevke solidarnosti i naučne i kulturne saradnje, a ne kao mesto sukoba, rata i nerazumevanja”.

Tim lekara iz različitih delova Italije stigao je specijalnim letom 2. avgusta u Srbiju u dvonedeljnu posetu.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar