Ne, ne mora uvek baš TAKO: 7 ZABLUDA o šminkanju u koje mnoge žene i dalje veruju

Oslobodite se predrasuda koje imate prema mejkap ritualima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pexels/kinkate

Šminka je sastavni deo života većine žena i mnoge ne mogu da zamisle da izađu iz kuće, ako bar ne stave puder ili maskaru.

Međutim, vremenom su se ustalili određeni principi i pravila, koji baš i nisu sasvim tačni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predstavljamo vam 7 najčešćih zabluda u vezi sa šminkanjem, u koje mnoge žene i dalje slepo veruju.

Foto/Printscreen/Youtube Linda Hallberg

1. Tamne obrve svima stoje dobro

Sve su popularnije guste i tamne obrve, ali to ne znači da svima jednako dobro stoje. Svako od nas ima različite obrve i tome treba da se prilagodimo, a ne da slepo sledimo trendove. Uvek možete da naglasite prirodan oblik obrva tako što ćete ih popuniti i potamniti za nekoliko nijansi od njihove prirodne boje, ali nemojte preterivati, jer vaše obrve tada neće izgledati nimalo prirodno, piše Zadovoljna.hr.

2. Uvek prvo morate da nanesete korektor ispod očiju

Svakako da ovaj postupak nije pogrešan, ali nije ni obvezno da se ide tim redosledom. Ako želite da uštedite na vremenu i ostvarite besprekoran izgled kože, onda prvo nanesite šminku na oči. Pošto prah tokom nanošenja senke može da dospe i do drugih delova lica, pogotovo ispod očiju, onda je ovaj pristup jednostavniji. Nakon što završite sa šminkanjem očiju, prah jednostavno obrišite vlažnom maramicom, a onda nanesite podlogu i korektor. Na taj način prah od senke se neće zalepiti za korektor i podočnjaci neće izgledati tamnije nego što jesu.

Foto/Pexels/Andrea Piacquadio

3. Nikad ne nanosite šminku prstima

Prsti stvarno mogu da posluže kao odličan mejkap alat. Naravno, pre nanošenja šminke vaše ruke moraju da budu čiste. Naime, prsti su odličan izbor za nanošenje podloge, korektora i rumenila. Zbog telesne toplote koju imaju prsti, oni pomažu pri boljem izjednačavanju pigmenta na vrlo prirodan način.

4. Korektor uvek treba da bude svetliji od tona kože

Postoji više boja korektora i svaka boja ima određenu funkciju. Tako zelena boja neutralizuje crvenilo, žuta kamuflira tamne krugove i masnice oko očiju, dok korektor sa belom bazom smanjuje vidljivost bora. Zbog toga birajte korektor u zavisnosti od toga kakav izgled želite da postignete, a ne prema ovoj zabludi. Ponekad svetlija boja nije najbolji izbor kada želite da sakrijete određenu nesavršenost.

Foto/Freepik/benzoix

5. Šminka je loša za kožu

Najjednostavnije je da okrivimo šminku za svaku reakciju na koži. Ipak, važno je i da se dobro brinete o svojoj koži. To uključuje pravilnu ishranu, svakodnevno čišćenje lica, obvezno skidanje šminke pre spavanja, kao i često čišćenje paleta sa šminkom. Takođe, većina proizvoda ima formule koje su dizajnirane da ne zapušavaju pore i da koža ostane prozračna i nakon njihovog nanošenja.

6. Kozmetički proizvodi nemaju rok trajanja

Ništa ne traje zauvek, pa tako ni kozmetički proizvodi. Tačno je da su oni napravljeni tako da dugo traju, ali nakon određenog vremena njihovi sastojci mogu da se pokvare. Zato povremeno proverite datum isteka trajanja, kao i to da li je proizvod promenio miris ili boju.

Foto/Pexels/Skitterphoto

7. Skuplja šminka je kvalitetnija

Visoka cena proizvoda ne garantuje i njegov kvalitet. Postoje i drugi faktori koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine šminke. U svim kozmetičkim proizvodima je većina sastojaka slična, bez obzira na to da li se radi o skupom ili pristupačnom  brendu šminke.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar