Ostale još DVE KARTE ZA LISABON: Bajern kaparisao mesto, Barselona pred sunovratom

Poslednja dva putnika u završni turnir Lige šampiona biće poznata nakon večerašnjih revanša osmine finala u Barseloni i Minhenu - Barsa čeka Napoli nakon 1:1 u Italiji, lagan posao za Bajern, koji kreće sa 3:0 protiv Čelsija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/printscreen youtube

Sve unutrašnje probleme na relaciji predsednik-trener-igrači, koji su mesecima unazad okupirali špansku javnost, Barselona sada mora da stavi po strani, jer se u Ligi šampiona greške plaćaju skuplje nego u bilo kom drugom takmičenju.

Revanš osmine finala protiv Napolija jedna je od utakmica u kojoj Barsa nema pravo na grešku – remi 1:1 iz Napulja joj daje za pravo da kaže da je favorit da se od 12. avgusta preseli u Lisabon na završni turnir.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Bilo nam je neophodno da obnovimo energiju nakon sezone u La Ligi i mislim da smo pauzu iskoristili na pravi način – rekao je trener Barse Kike Setijen.

Koje su prednosti Barse na praznom “Nou kampu” protiv tima koji je u drugom delu sezone veoma dobro vodio Đenaro Gatuzo?

“Na našoj strani je kvalitet, ali moramo da budemo fokusirani na svaki detalj. Ako budemo “čitali” utakmicu kako treba, onda smo blizu četvrtfinala. Pravi potez u pravo vreme je ključan, a Napoli može da bude veoma neugodan”, priznao je Setijen i dodao:

“Ovo mi je, možda, poslednji meč na klupi? Nisam o tome mislio, verujem da nije.

Katalonci kod kuće nisu izgubili evropski meč još od 2013. godine. Od tada je prošlo 35 mečeva od kojih su slavili u 31.

“Siguran sam da idemo u Lisabon”, kaže vezista Serhio Buskets.Napolitanci su, s druge strane, verovatno zaslužili više u prvoj utakmici kada su vodili golom Drisa Mertensa pre nego je izjednačio Antoan Grizman.

“Ako budemo igrali kao u nekim od poslednjih utakmica u Seriji A, loše nam se piše. Nismo bili previše zainteresovani, niti agresivni i moja ekipa zna šta mi se nije dopalo. Očekujem reakciju protiv moćnog protivnika”, rekao je Gatuzo.

“Azuri” su eliminisani u svih pet dvomeča u UEFA takmičenjima u kojima su u prvom susretu na svom terenu remizirali, a dobra vest za Gatuza je što su velike šanse da večeras zaigra Lorenco Insinje. Omaleni napadač se oporavio od povrede i juče je odradio trening s ekipom…

I da je kompletan, Čelsi bi teško mogao da parira Bajernu nakon 0:3 u Londonu.

“Plavcima” nedostaju Markos Alonso, Žoržinjo, Kristijan Pulišić, Cezar Acpilikueta, Pedro…, a pod znakom pitanja je N’Golo Kante.

Kada se sve to pogleda, jasno je da Frank Lampard baš i nema mnogo opcija pred duel u Minhenu.

“Moramo da popravimo utisak iz prve utakmice”, poručio je Lampard. Čelsi se vraća na stadion na kojem je pre osam godina, tada s Lampardom kao igračem, dotakao zvezde i savladao Bajern za titulu prvaka Evrope.

“Imam ogroman respekt prema svemu što je ove sezone uradio Lampard s Čelsijem. Imamo dobru prednost iz prvog meča, ali svi znamo da tim kakav je Čelsi ne smemo da potcenimo. Imamo još 90 minuta u kojima moramo da budemo oprezni i spremni na sve”, rekao je trener Bavaraca Hansi Flik, koji ne može da računa na Benžamana Pavara.

Bajern je ove sezone slavio u svih sedam utakmica u Ligi šampiona. Pre Čelsija, u grupi je pobeđivao Totenhem (7:2, 3:1), Olimpijakos (3:2, 2:0) i Crvenu zvezdu (3:0, 6:0).

I to se dogodilo u Ligi šampiona! Zidan NIKAD, ALI NIKAD nije ispao…



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar