Govor o OBJAVI RATA potresao Nemačku, Angela Merkel pozvana da reaguje na pretnje moćne sile

„Mešanje u suverenitet Nemačke i Evropske unije dostiglo je nivo bez presedana"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Mathias Westermann

Poslanik Bundestaga iz partije „Savez 90/Zeleni“ i bivši ministar ekologije Jurgen Tritin okarakterisao je pretnje američkih senatora po pitanju uvođenja novih sankcija protiv luke Zasnic, koja je uključena u proces izgradnje „Severnog toka 2“, objavom ekonomskog rata Nemačkoj.

„Mešanje u suverenitet Nemačke i Evropske unije dostiglo je nivo bez presedana kada je reč o agresiji, što nipošto ne treba da ostane bez odgovora“, rekao je on.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema njegovim rečima, kompanije koje su uključene u proces izgradnje „Severnog toka 2“ moraju biti zaštićene od „vašingtonskih metoda zastrašivanja po principu Divljeg Zapada“.

Tritin je pozvao Nemačku i EU da pruže odlučan odgovor Americi, a kao primer naveo je uvođenje ograničavajućih mera protiv američkog gasa iz škriljaca.

Ujedno je i podsetio da se luka Zasnic nalazi u izbornom okrugu nemačke kancelarke Angele Merkel, te se zapitao kako ona može da objasni svoju neaktivnost po tom pitanju.

Podsetimo, nešto ranije je nemački „Handelsblat“ pisao da je američki Senat zatražio od administracije nemačke luke Zasnic da prekinu radove na podršci izgradnje „Severnog toka 2“.

Istovremeno, nemački list „Berliner cajtung“ je pisao o tome kako su pretnje SAD sankcijama okrenule nemačke političare protiv Vašingtona.



Izvor: Sputnjik

Komentari (1)

  1. Немци ви сте тако мали, малецни, клекните на колена молите се за сва недела која починисте свету. Нека вас сустигне најгора Божја казна да вас нестане са лица земље кад се усудисте да дижете руку на људски род! АМИН+++

    Odgovori

Ostavite komentar