7 saveta za negativne osobe: Kako voleti sebe i biti SREĆAN i ZADOVOLJAN svojim životom?

Sreća nije stvar spoljšnjih faktora, već stvar našeg razmišljanja i mentalnog stava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
čestitke za 8. mart
Foto: Freepik/ user18526052

Voleti sebe ne znači brinuti samo o svom fizičkom izgledu, već brinuti o sebi i iznutra.

Nahranite svoju dušu. Budite srećni zbog onoga što imate. Ne budite nezadovoljni zbog onoga što vam fali.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sitnice su ono što vaš život čini ispunjenim i srećnim, male stvari koje radite za sebe da bi ste se osećali lepo i dobro u svojoj koži.

Postavite sebi manje ciljeve

Postavljanje previsokih životnih ciljeva može da nas obeshrabri, te da brže odustanemo. Stoga, trebalo bi davati sebi pametne ciljeve, dostižne i realne. Trudite se da uvek budete za jedan odsto bolji. Koračajte malim, ali sigurnim koracima jer tako ćete izgraditi samopouzdanje i biti sigurniji u sebe i svoje ciljeve.

Vežbajte da kažete “NE”

Kako biste dali sve od sebe uvek gledajte da postavljate granice. Tako ćete biti srećniji iz dana u dan. Naučite da kažete “ne” svojoj porodici, svojim saradnicima i rešavanju tuđih problema. Recite “da” zdravim navikama i recite “zbogom” psihičkom nemiru koji vam uništava radost i samopoštovanje.

Foto/Pixabay/JillWellington

Opustite se

Osmeh je lek za sve. Više se smejte! Smejte se sebi. Savršenstvo je danas precenjeno. Leškarite, pevajte, plešite i ne obazirite se ko će vas gledati. Budite uzbuđeni što ste svoji i zavolite taj osećaj!

Vežbajte zahvalnost

“Hvala” je moćna reč koja otvara vrata i gvozdena vrata. Stoga, zahvalite se. Vodite svoj dnevnik zahvalnosti i verujte, tako ćete biti srećniji. Razmišljajte o stvarima kojima ste u životu zahvalni i ljudima koji su oplemenili vaš život.

Foto/Freepik/jcomp

Povežite se sa svojim osećanjima

Povezivanje sa sopstvenim duhom i osećanjima će vas duhovno uzdići i emocionalno probuditi. Počećete da primećujete stvari koje biste inače propustili, a zahvalnost i saosećanje ispuniće vaše srce.

Razgovarajte sa sobom s puno ljubavi

Kako razgovarate s prijateljicom koja se ne oseća dobro? Verovatno s nežnošću. Hrabrite je i podsećate je koje sve pozitivne osobine je krase. Govorite joj da prati svoje srce. Poklonite i sebi isti razgovor. Hrabrite sebe. Ako ste izgubili nekog bliskog, pozovite osobu kojoj verujete i koja vam znači kako bi vam ukazao na vaše vrline i dodatno vas ojačao.

Foto/Freepik

Odmorite se

Odvojite tri minuta, tri sata ili tri dana, koliko god je vama potrebno da ponovo napunite baterije. Ukoliko ste u radnom odnosu, podignite noge, zatvorite oči, naspavajte se ili se udaljite na nekoliko minuta. Zaštitite svoju energiju tako što ćete staviti zamišljeni štit oko sebe i raditi ono što vas čini srećnim. Videćete i sami kako ćete biti opušteniji, energičniji, optimističniji i koncentrisani na sve obaveze. A tada je uspeh siguran.



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar