“Gospin plašt nevidljivosti me spasao od Srba”: Luda priča američkog pilota oborenog u Bosni

Skot O'Grejdi napisao knjigu o tome kako ga je spasila "Gospa iz Međugorja"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/Printscreen

Američki vojni pilot Skot O’Grejdi čiji je avion F-16 kod Međugorja oborila Vojske Republike Srpske 2. juna 1995. izašao je u javnost sa pričom o natprirodnim silama koje su ga spasile tog dana. On je na kraju evakuisan posle velike operacije NATO snaga, ali, sudeći po njegovoj priči, izgleda da je ova trauma ostavila posledice na psihu bivšeg kapetana vazdušnih snaga NATO.

On je nakon povratka u SAD napisao knjigu o patnji, gladi, žeđi, hladnoći i strahu koji je preživeo tokom nekoliko dana skrivanja i čekanja pomoći u šumama. Međutim ono što najviše privlači pažnju je tvrdnja da mu se ukazala “Gospa iz Međugorja”, u čija “čuda” ne veruje ni papa Franja, koji je pre pet godina rekao da “Gospa ne šalje emisare”.

‘Trećeg dana mog skrivanja, razmišljajući o tome kako je preživljavanje samo deo nekog duhovnog testa doživeo sam nešto neverovatno i neponovljivo. Odjednom, u tišini svog skrovišta setio sam se majčine prijateljice koja je pre nego je izbio rat u Bosni i Hercegovini posetila Međugorje, malo mesto na jugu zemlje u kojem postoji svedočanstvo o Gospinom ukazanju. Tog trenutka počeo sam da se molim Gospi. Odmah sam osetio njeno prisustvo. Ona je postala sve više i više jasnija, gotovo opipljiva, sve do trenutka kada sam je ugledao. Teško je to opisati rečima. Vizija je bila prožeta mojim osećanjima, ona je dolazila kroz snagu mojih osećanja, a reč je o neopisivoj toplini punoj blaženstva i mira. Jednostavno sam znao da postoji neko ko se molio i čuvao me sve do mog povratka kući. Ta vizija bila mi je najvažnija stvar koja mi se dogodila u BiH. To mi je dalo snage i hrabrosti da izdržim u najtežim trenucima’, navodi američki pilot.

U svojoj knjizi pilot je takođe pisao o “prisutnosti” Gospe koja se se pojavila neposredno nakon obaranja njegovog aviona.

O’Grejdija je tokom preleta iznad položaja srpskih snaga u BiH oborila raketa iz sistema SA-6. On je leteo pored aviona kojim je upravljao kapetan Robert Rajt kada su ih iznenadile eksplozije. Radari za praćenje raketnog sistema ostali su ugašeni do poslednjeg trenutka, pa piloti nisu imali vremena da reaguju. Jedna raketa eksplodirala je između letilica, a druga je prepololila O’Grejdijev F-16.

Kako svedoči, Srbi su morali jasno da vide njegov padobran koji je leteo sa srušenog aviona, ali, nekim čudom nisu.

“Ja sam samo osetio neku tajanstvenu silu koja me činila nevidljivim za moje neprijatelje. Ne mogu  to da vam opišem, osetio sam da me prekrila svojim plaštom, plaštom koji me sačuvao od neprijateljske sile. Skrivao sam se dvadesetak kilometara iza srpskih linija prekriven nečim snažnim što me tešilo i štitilo sve vreme’, ide u detalje NATO pilot o svom natprirodnom iskustvu. i dodaje da mu je to dalo snagu da ostane nevidljiv.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Budaletina, kao da je vojsku zanimao pilot Zanimalo ju je da ga obore i jesu , a da će trčati da nadji pilota nisu glupi ni ludi Važno im je da više avion ne leti a baš ih briga za pilotom

    Odgovori
  2. Ovaj mora da je na teškim drogama,sigurno će vas američke zločince i krvnike spašavati Gospa,Isus Hrist itd. Spasenje se nezaslužuje bombardovanjem i ubijanjem nedužnih civila. Imao si sreće smradu američki

    Odgovori

Ostavite komentar