Nova provokacija iz Zagreba: Nije dovoljno da Srbi samo dođu na obeležavanje “Oluje”

Boris Milošević potvrdio je da će prisustvovati obeležavanju godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja“ u Kninu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Bivša predsednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor smatra da bi bilo važno da pre odlaska u Knin, na obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije „Oluja“, potpredsednik Vlade Hrvatske i predstavnik srpske nacionalne manjine, Boris Milošević, jasno kaže da “Oluja“ nije bila etničko čišćenje.

Tu izjavu Kosor je napisala na društvenoj mreži Tviter zatraživši od Miloševića i da osudi predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji, kako je navela, “grmi o etničkom čišćenju uprkos presudi suda u Hagu”.

​Mediji su ranije javili da će funkcioner srpske stranke u Hrvatskoj, SDSS, i novoizabrani potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević prisustvovati obeležavanju godišnjice vojno-policijske akcije “Oluja“ u Kninu.

Ta vest je objavljena pošto je hrvatski premijer i predsednik HDZ Andrej Plenković rekao da bi bilo „jako dobro i korisno“ kada bi na obeležavanje „Oluje“ u Kninu došao i potpredsednik Vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) te dodao da se razgovara o mogućnosti da ove godine predstavnici Vlade Hrvatske obeleže i srpska stradanja.



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar