Bogdan nije na vreme video POBESNELOG OVNA, jedan udarac bio je koban: Jeziva smrt poznatog stočara

Tragedija u Derventi šokirala meštane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/PublicDomainPictures

Bogdan Marić (68), poznati stočar iz Dervente, poreklom sa Vlašića, podlegao je višestrukim ozledama u Univerzitetsko kliničkom centru u Banjaluci, od udarca i teških rana koje mu je naneo njegov ovan, pišu Novosti.

Ovaj ugledni domaćin, iza kog su ostali supruga, sin i tri ćerke, kao i ostala mnogobrojna rodbina, sahranjen je u četvrtak na mesnom groblju u Priječanima, između Klašnica i Banjaluke. Nesvakidašnja tragedija, pod još nerasvetljenim okolnostima, odigrala se na imanju Marića u Donjem Detlaku, nadomak Dervente.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Očevidaca nije bilo. Po svemu sudeći Bogdan se bio nešto zamislio ili skoncentrisao na neki posao, u štali, pa nije na vreme uočio ratobornog ovna. Iznenadio ga je udarcem u predelu prsa i stomaka. Nepoznato je da li je bilo još udaraca, ali i taj, eventualno, jedan, bio je strahovit i, kako se ispostavilo, koban”, kaže izvor beogradskog lista upućen u ovu tragediju.

Bogdan je, kako saznaje ovaj list, uspeo da suprugi i potom pristiglim komšijama teškom mukom izusti da ga je napao ovan. Ubrzo je prebačen u dobojsku Bolnicu, i potom u UKC RS u Banjaluku. Tu je od zadobijenih povreda i podlegao.

Među šokiranim komšijama i poznanicima Marića je i Branko Nović. On im je, priseća se, još pre 18 godina prodao imanje u Donjem Detlaku. Ta izuzetno vredna i čestita porodica, kaže, usled ratnog vihora izbegla je iz Travnika najprije u Prnjavor a potom u Derventu. U želji da nastave porodičnu tradiciju bavljenja stočarstvom, dok su mnoga druga padala u korov, Bogdan je u Donjem Detlaku podigao jedno od najuzornijih i najlepših imanja ne samo u derventskom kraju.

“Na desetinama duluma ovaj ugledni domaćin podizao je ne samo stada ovaca, već gajio krave i bikove. Novim krčenjem imao je nameru da još poveća svoje stado, ali ga je sprečila ova šokantna preka smrt. Prosto ne mogu da poverujem da ga je usmrtila životinja, koje je on toliko a i one njega volele. Još od malih nogu i Vlašića, kako mi je pričao taj izuzetne čestitosti i plemenite duše čovek, odrastao je uz ovce, pa niko a pogotovo on nije mogao ni naslutiti tako crni kraj”, priča, za ovaj list, Branko Nović.

Mnogobrojni poznanici Marića koji su došli da izraze saučešće uočili su ovna-ubicu u dvorištu vezanog za drvo, ali je njegova dalja sudbina nepoznata.

Stočar sahranjen u Priječanima

Bogdan Marić je sahranjen u Priječanima, nadomak Banjaluke, gde je sin Mladen podigao kuću. On je, kako kaže, potvrdio njemu poznate detalje ove porodične tragedije.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar