Veće kazne: Za sva četiri migavca i šverc u autobusima po 10.000 dinara

Duplo veća novčana kazna uvodi se pre svega sa ciljem da se sankcionišu neodgovorni vozači

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Kazne za švercovanje u vozilima gradskog prevoza u prestonici ubuduće će verovatno poskupeti sa 6.000 dinara na 10.000 dinara!

Bahati vozači, koji zaustavljaju vozila sa sva četiri upaljena migavca, umesto do sada propisanih 5.000 dinara ubuduće će plaćati 10.000 dinara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predlozi ovih odluka naći će se danas pred odbornicima Skupštine grada, u okviru izmena Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kao i izmena komunalnog reda. Kako se navodi u delu propisu koji se tiče putnika bez karte u GSP, u članu 55 “iznos 6.000 zamenjuje se iznosom 10.000 dinara”. U pomenutom članu do sada se novčanom kaznom od 6.000 za prekršaj kažnjavalo fizičko lice koje se nalazi u vozilu javnog prevoza, odnosno u rezervisanom prostoru, bez važeće karte ili kupljene posebne karte.

Odluku o izmenama i dopunama komunalnog reda trebalo bi danas da usvoje gradski odbornici, na inicijativu Sekretarijata za poslove komunalne milicije. Povod za izmenu su učestali prekršaji, a kazna koja je do sada bila na snazi nije dovoljno uticala na uspostavljanje komunalnog reda.

Duplo veća novčana kazna uvodi se pre svega sa ciljem da se sankcionišu neodgovorni vozači, pogotovo oni koji svoje automobile zaustavljaju u ulicama kojima se kreću autobusi javnog gradskog prevoza, navodi se u odluci.

Uvećani iznos počeće da se primenjuje osam dana posle objavljivanja odluke u Službenom glasniku.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar