Kroz Objektiv: Trka je počela, ko će ove godine osvojiti nagradu Emi?

Ko su vaši favoriti?

Foto/Tanjug/Disney Plus via AP

Televizijska akademija je objavila svoje nominacije za nagradu Emi, kao najveći favoriti su se izdvojile serije “Watchmen”, “Mandalorian” i “Succession”. Najveće razgočarenje je što ove godine serija “Mr. Robot” nije nominovana ni u jednoj kategoriji za svoju odličnu poslednju sezonu. Međutim, pored niza odličnih glumaca i serija koje smo tokom prethodne godine imali priliku da vidimo postavlja se pitanje ko najviše zaslužuje nagradu, a ko će je zaista odneti kući?

Ovo su naši favoriti za osvanje ovogodišnjeg Emija, a evo i zašto:

Najbolja komedija

“Šta radimo u senci”

Foto/PrintScreen/Youtube

Ova horor komedija predstavlja najoriginalnijeg kandidata na odličnoj listi nominovanih. Prati živote četiri vampira u Americi i to kako bi se oni ponašali u današnjem dobu. Sve epizode su snimane poput dokumentarca, grupa snimatelja prati glavne likove i to šta rade svakog dana. Epizode su napisali i producirali Džamejn Klement i oskarovac Taika Vaititi. Ovo je jedina serija koja je ove godine dobila čak 3 nominacije za najbolji scenario( za 3 odvojene epizode), što znači da se kritičarima svidela. Takođe, moramo imati na umu da je druga sezona upravo završila svoje emitovanje, što znači da je jedna od retkih komedija koja se emitovala tokom karantina, i nova sezona je bila znatno bolja od prve, što će takođe uticati na glasanje. Drugi bitan kandidad je “The Good Place”, koja važi za jednu od najboljih komedija 21. veka, a ovo je njena poslednja i veoma uspešna sezona.

Najbolja drama 

“Mandalorian”

Foto/Tanjug/Disney Plus via AP

Serija “Succession” predstavlja jednu od najboljih novih serija, ali mislimo da će Emi otići u ruke autora “Mandaloriana”. Ova serija bi mogla da postane nova “Igra prestola” na dodeli Emija. Predstavlja nešto potpuno novo na našim ekranima, i zaista svaka epizoda poput filma. Serija nam prikazuje komplikovanu dramsku priču, ali i Daleku galaksiju u najboljem svetlu, na način na koji je dugo nismo videli. Na uspeh serije na Emijima će uticati i činjenica da su na njoj radili neki od najboljih i najtalentovanijih režisera i scenarista u Holivudu, a tu je i beba Joda.

Najbolja mini serija

“Watchmen”

Foto/Tanjug/Mark Hill/HBO via AP

Moramo priznati da je ovo jedna od najjačih kategorija ove godine. Ipak, verujemo da će “Watchmen” odneti nagradu. Ima fenomenalnu glumačku ekipu, a predstavlja jednu od najboljih adaptacija, tj. nastavka jednog stripa. Serija prikazuje alternativnu istoriju i veoma realne posledice mnogih ljudskih odluka. Zaista je nešto posebno na malim ekranima.

Najbolji glavni glumac u komediji

Rami Jusef, “Rami”

Foto/Tanjug/Craig Blankenhorn/Hulu via AP

Rami Jusef, mladi stendap komičar je i jedan od autora sitkoma “Rami”. Potpuno je neobična tema koju je Rami izabrao da predstavi u jednom sitkomu – a to je njegov odnos sa verom i njegovom muslimanskom porodicom. Predstavlja predrasude drugih, ali i se bori i za sopstvenim identitetom i religijom. Prikazuje svoju nespektakularnu svakodnevnicu, ali i mnoge neprijatnosti koje doživljava. Mladi komičar se pokazao kao izuzetan glumac, sa odličnim komičnim tajmingom.

Najbolja glumica u komediji

Ketrin O’Hara, “Schitt’s Creek”

Foto/Tanjug/Pop TV via AP

Ketrin već godinama pokazuje svoj talenat u seriji “Schitt’s Creek”. Serija prikazuje bogatašku porodicu koja je izgubila sav novac, i koja mora da se preseli u mali gradić i nauči da se adaptira na drugačiji način Života. Ketrin igra majku, bivšu zvezdu sapunica i fenomenalna je. Ovo je jedna od komičnih uloga koju ćemo dugo pamtiti, a ovo je i poslednja šansa da glumica dobije nagradu Emi za svoju ulogu.

Najbolji sporedan glumac u komediji

Sterling K. Braun, “Marvelous Ms Maisel”

Foto/Tanjug/Amazon Studios via AP

U ovoj kategoriji se izdvojio glumac Sterling K. Braun. On se prethodnih godina pokazao kao jedan od najtalentovanijih novih glumaca, Emi je dobio za svoju prvu veliku ulogu u seriji “Američka krimi priča: Narod protiv O.Dž. Simsona”, a zatim za “This is Us”. Sada se odlično pokazao u jednoj komediji koja već ima veliki broj odličnih glumaca,a Sterling je već postao jedan od favorita publike.

Najbolja sporedna glumica u komediji

Darsi Karden, “The Good Place”

 

“The Good Place” zadrži mnoštvo odličnih likova, ali već godinama se među likovima izdvaja Dženet – koji ugra Darsi Karden. Glumica igra robota pomoćnika, koji tokom poslednjih sezona počinje da razvija svoju humanost. Jedan je od favorita publike, ali Darsi ima odličan komični tajming.

Najbolji gostujući glumac u komediji

Bred Pit

Ako bismo morali da izdvojimo samo jednu gostujuću ulogu, onda bi to sigurno bio Bred Pit kao doktor Fauči. Pit je bez ikakve pripreme maestralno odigrao američkog lekara u emisiji “Saturday Night Live”. Moramo naglasiti da bi ova nagrada mogla i posthumno da se dodeli čuvenom Fredu Vilardu za ulogu u “Modernoj porodici”.

Najbolja gostujuća glumica u komediji

Maja Rudolf, “The Good Place”

Maja Rudolf je u ovoj kategoriji nominovana dva puta, a mislimo da će nagrada otići u njene ruke i to zbog uloge u seriji “The Good Place”. Igra sudiju, koja predstavlja pravi autoritet, koja mora da presudi u borbi između Pakla i Raja, a u isto vreme prati serije, rijaliti programe na Zemlji.

Najbolji glumac u drami

Džejson Bajtman, “Ozark”

Foto/Tanjug/Netflix via AP

“Ozark” je serija o kojoj sada svi pričaju, a u njoj se izdvojio glumac Džejson Bajtman. Oni nam je u seriji prikazao svoju mračnu stranu, ali i iskrenost. Glumac je takođe režirao određeni broj epizoda, i nije želeo ponovo da glumi, ali njegov lik ćemo dugo pamtiti.

Najbolja glumica u drami

Zendeja, “Euforija”

Foto/Tanjug/Eddy Chen/HBO via AP

U ovoj kategoriji su nominovane mnoge odlične glumice, kojima se već godinama divimo. Međutim, nagrada bi trebalo da ode u ruke najhrabrije, a to je Zendeja. Mlada Diznijeva zvezda je odirala jedu od najboljih uloga koje smo videli proteklih godina. U seriji “Euforija” igra mladu devojku Ru, koja se bori sa svojom anksioznošću, bipolarnim poremećajem, poremećajem pažnje, ali i zavisnošću. Mlada zvezda iskreno prikazuje probleme današnje omladine, bez ikakvog ulepšavanja.

Najbolji sporedan glumac u drami

Kiran Kalkin, “The Sucession”

 

Jednu od najzapaženijih uloga u popularnoj seriji je odigrao Kiran Kalkin. Mladi glumac, inače da, reč je o bratu Makolija Klarkina (dečak iz filma “Sam u kući”), koji je postao zvezda za sebe. Za ulogu je dobio i nominaciju za Zlatni globus.

Najbolja sporedna glumica u drami

Helena Bonam Karter, “Kruna”

Britanska glumica je maestralno princezu Margaret. Ona je zamenila Vanesu Kirbi u ovoj ulozi, kao starija verzija čuvene dame. Helena je odigrala srceparajuću ulogu, koja je samo doprinela onome što je Kirbijeva izgradila. Mada, ne bi nas čudilo da nagradu odnese Meril Strip – ipak je to Meril Strip.

Najbolji gostujući glumac u drami

Đankarlo Esposito, “Mandalorian”

 

Nagradu bi u ovoj kategoriji trebalo da dobije Đankarlo Esposito, koji je nominovan u još jednoj kategoriji. Naime, o značaju njegove nominacije govori činjenica da je on jedini glumac posle velikog Aleksa Ginisa koji je dobio nominaciju za svoju glumu u svetu “Ratova zvezda”. Međutim, nagrada može da ode i u ruke Endtrua Skota, potpuno zasluženo. On je odigrao odličnu ulogu u seriji “Black Mirror”, najbolji je bio u celoj sezoni i dalje nam slama pomisao na sve sa čim se njegov lik susreo.

Najbolja gostujuća glumica u drami

Sisili Tajson, “Kako se izvući sa ubistvom”

Sisili Tajson je živa glumačka legenda i prava je privilegija gledati je u seriji “Kako se izvući sa ubistvom”. Čuvena glumica igra majku Vajole Dejvis, njen lik se bori Alchajmerom, ali i u isto vreme stasito stoji uz svoju ćerku i zrači snagom koja se retko viđa.

Glavni glumac, mini serija

Mark Rufalo, “I Know This Much Is True”

Foto/Tanjug/Atsushi Nishijima/HBO via AP

Najjači Avendžer je u ovoj seriji odigrao čak dve odlične uloge – dvojicu braće. Rufalo kroz dve potpuno suprotne ličnosti prikazuje surovost ljudske patnje. Obojica žive u malom mestu u Americi, jedan od braće pati od paranoidne šizofrenije, dok drugi pokušava da brine o njemu, ali i da živi svoj život. Nijedan glumac ove godine nije imao tako dobru hemiju sam sa sobom.

Glavna glumaca, mini serija

Redžina King, “Watchmen”

Foto/Tanjug/Mark Hill/HBO via AP

Oskarovka Redžina King predstavlja emocionalni centar serije “Watchmen”. Izgleda da je uloga napisana sa njom na umu. Zahvalni smo ovoj talentovanoj glumici što je na mali ekran donela jednu od najboljih modernih super herojina.

Najbolja sinhronizacija

Taika Waitit, “Mandalorian”

Režiser, scenarista i glumac Taika Vaititi je dobio jednu zaista neobičnu nominaciju i iznenadio fanove. On u seriji “Mandalorian” igra robota pod imenom IG-11, a Akademija je odlučila da zaslužuje nominaciju. Taika je odigrao jednu od najoriginalnijih uloga, među svim nominovanim. Robot ima kompletan emotivan razvoj, a Vaitit je odličan. Međutim, ova nominacija nas vraća na činjenicu da genijalni Pedro Paskal nije nominovan za svoju glavnu ulogu u istoj seriji, samo zbog toga što sve vreme nosi kacigu!

Ko su vaši favoriti?

N.T.

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar