Evropska unija u četvrtak Srbiji sprema ULTIMATUM: Priznajte Kosovo i omogućite mu članstvo u UN!

Delegaciji Beograda koja putuje na razgovore sa Miroslavom Lajčakom i predstavnicima pristinskih institucija u sedištu Evropske unije biće uručen nacrt

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/denzel

Predstavnici adminsitracije u Briselu u četvrtak će praktično uručiti ultimatum Srbiji – ekskluzivno saznaju Novosti iz dobro obaveštenih diplomatskih izvora.

Delegaciji Beograda koja putuje na razgovore sa Miroslavom Lajčakom i predstavnicima pristinskih institucija u sedištu Evropske unije biće uručen nacrt sveobuhvatnog sporazuma koji podrazumeva de fakto priznanje Kosova od strane Srbije i kojim se od naše strane neopozivo zahteva da suštinski prizna jednostrano proglašenu nezavisnost lažne države.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sagovornici iz diplomatskih krugova za Novosti tvrde da Brisel preko specijalnog izaslanika Lajčaka planira da šefu srpskog tima Marku Đuriću preda poverljivi nacrt, sa zahtevom da isti prosledi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Ovaj nacrt je EU sačinila bez pregovora sa bilo kojom od strana i zloupotrebljavajući njihovo prisustvo u tehničkom dijalogu . U tekstu se uz zahteva da Srbija prihvati i članstvo Kosova u UN i drugim međunarodnim organizacijama”, preneo je dobro obavešteno izvor Novosti.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar