Mamić: Igrači su nam AMATERI, ja sam sad fizički spremniji od svakog fudbalera Dinama!

Zdravko Mamić, alfa i omega Dinamo Zagreba, oglasio se povodom osvojene titule i fizičkoj (ne)spremi igrača

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FoPrintscreen/YouTube

Dinamo Zagreb obezbedio je titulu prvaka Hrvatske, ali je ekipa poražena u derbijima sa Hajdukom iz Splita i Rijekom, na sve to nadovezalo se Kekovo “ne” Zdravku Mamiću.

“Sa Matjažom Kekom sam održavao kontakt otkako je otišao iz Rijeke. Čestitao sam mu kada je imenovan za selektora Slovenije, kao što sam ga nazvao svaki put kada je Slovenija pobedila. Cenim sve što je postigao u životu. Jednom sam mu na druženju u u Dubaiju, gde je bio prisutan i njegov tadašnji predsednik Damir Mišković, kazao da će jednog dana biti trener Dinama ili selektor Hrvatske”, otkrio je Mamić u razgovoru za zagrebačke Sportske novosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Gazda Dinama bio je iskren do kosti.

“Kada je došlo do Dinamovog posrtanja, a koje je kulminiralo na utakmici s Rijekom, te kad je došlo do razlaza s Jovićevićem, okrenuo sam Kekov broj i rekao mu: ‘Matjaž, sećaš li se šta sam ti rekao u Dubaiju, sad je trenutak za tvoj dolazak u Dinamo!’. Dodao sam da ga želimo svim srcem i da nema drugih kandidata. Da želimo isključivo njega. Bilo mu je drago i zatražio je tajmaut kako bi popričao sa FS Slovenije. Znači da je i kod njega postojala želja za dolaskom u Dinamo. Šta se posle dešavalo, to ne znam, znaju Kek i predsednik FS Slovenije Radenko Mijatović. Matjaž Kek nas je pristojno obavestio da ostaje selektor Slovenije. Žao mi je što nije došao, ostaju moje simpatije i poštovanje prema njemu. Možda nijednog trenera u istoriji nismo želeli kao njega, a on je prvi trener koji je odbio Dinamo”, ističe Mamić.

Nije mogao Mamić da prećuti očajnu formu u kojoj se trenutno nalaze fudbaleri Dinama. Za to krivi trenera Nenada Bjelicu.

“Mi smo sa Bjelicom bili zadovoljni, on je trener koji će zlatnim slovima ostati upisan u istoriji Dinama. Kada je sezona prekinuta 12. marta on je sa svojim saradnicima otišao u Austriju i nije ga bilo više od mesec dana. Nisam mu to rekao, ali to je bio loš i nenormalan potez. Zapovednik ne napušta vojsku. Imam saznanja od samih igrača da su vođeni mišlju da je prvenstvo osvojeno, da im je trener u Austriji. Zato su se opustili i nisu trenirali. Kada vidim fizičku spremu igrača Lokomotive, Osijeka, Hajduka i Rijeke, koji su se borili za drugo mesto, onda vidim šta se dogodilo. Dinamo koji ima igrače za nekoliko klasa bolje od drugih klubova je postao amaterski klub. Igrači su nam postali amateri, a drugi su bili profesionalci. Ja sam sad fizički spremniji od svakog Dinamovog igrača”, poentirao je u svom stilu Zdravko Mamić.

Kviz koji je sve ostavio u ŠOKU: Ime najvećeg rivala se ne izgovara ni za 1000 evra (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar