Tri ekološka incidenta u Tivatskom zalivu: Gorivo se izlilo u more (VIDEO)

Kako se navodi, istraga tog incidenta je u toku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printsscreen/YT

U akvatorijumu tivatskog zaliva danas su se dogodila tri odvojena manja ekološka incidenta sa izlivanjem goriva, zauljenih tečnosti i hemikalija u more.

Prvo je na molu Porto Montenegra, gde se nalazi stanica za snabdevanje jahti gorivom, došlo do prosipanja u more manje količine goriva prilikom tankovanja rezervoara na jednoj motornoj jahti, prenosi portal CdM.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Incident je odmah prijavljen Inspekciji bezbednosti plovidbe u Kotoru koja je počistila iz mora prosuto dizel gorivo, a koje se na sreću nije razlilo na širi akvatorijum.

Drugi incident prijavili su građani koji su u moru uočili izlivanje neutvrđene količine deterdženta ispod gradske rive Pine, a koji je napravio mrlje i penu.

Utvrđeno je da je zagađujuća materija u more dospela sa kopna, kroz potok Rosino koji se u more uliva u blizini objekta Lučke kapetanije na Pinima, pa je dalja istraga ovog slučaja prepuštena Komunalnoj inspekciji.

Poslednji slučaj je izlivanja u more neutvrđene količine goriva ili zauljenih voda u blizini mola Bazdanj na Obali Ðuraševića u Krtolima, što su takođe primetili meštani, koji su naveli da se mrlja širi oko nekoliko tehničkih i izletničkih brodova koji su već duže vreme vezani na tom pristaništu.

Tu je takođe uočen i jedan od radnika sa tih brodova kako barkom obilazi akvatorijum, pokušavajući da razbije masnu mrlju i kako je poliva priručnim hemijskim sredstvom.

Kako se navodi, istraga tog incidenta je u toku.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar