Novo otkriće u istrazi napada na Twitter: Hakeri ukrali i PRIVATNE poruke jednog političara

Napadači pokušali da se dokopaju i arhiva "Your Twitter Data"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / Pixabay / Edar

Twitter veruje da su hakeri, odgovorni za prošlonedeljni nezapamćeni napad na ovu društvenu platformu, uspeli da se dokopaju i privatnih poruka jednog političara iz Holandije.

Otkriće je usledilo tokom istrage upada u sistem Twittera i krađe naloga poznatih biznismena, kompanija i političara, među kojima Baraka Obame i Džoa Bajdena, koji su zloupotrebljeni u velikoj Bitcoin prevari.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Hakeri su pristupili privatnim porukama 36 od 130 targetovanih naloga. Kompanija nema informacija da su i drugi predstavnici vlasti u svetu ostali bez svojih DM (direct message) prepiski.

Tražili i arhive

Twitter je utvrdio da su hakeri pokušali da se dokopaju i arhiva “Your Twitter Data” sa osam naloga, među kojima su i privatne poruke, prenosi The Verge.

Tokom najvećeg napada u istoriji popularne društvene mreže napadači su uspeli da resetuju lozinke i preuzmu 45 naloga, predstavljajući se kao Ilon Mask, Bil Gejts, Džef Bezos, Kanje Vest…

Lažnim porukama o Bitcoin akciji uspeli su da otmu od naivnih žrtava oko 100.000 dolara. Da nije bilo brze reakcije brokera digitalne platforme Coinbase, ta cifra bi se utrostručila.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar