Skorseze sprema novi hit: Na redu je priča o kontroverznom Dejvidu Johansenu

Osim filma “Večni sjaj” (‘Shine A LIght On Me’, 2008.) o Rolling Stonesima, Skorseze je prošle godine objavio dokumentarni film o Bobu Dilanu (‘Rolling Thunder Revue’)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Martin Skorseze i Dejvid Tedeski rade na novom dokumentarnom filmu o Dejvidu Johansenu, frontmenu grupe New York Dolls, kako je objavio Showtime Documentary Films.

Inače, New York Dolls je američka hard rock grupa s početka sedamdesetih godina prošlog veka, koja se obično smatra jednom od preteča punka i glam-rocka, a snagom muzičkog uticaja poistovećuje s legendarnim Velvet Underground.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

”Poznajem Dejvida Džohansena već decenijama”, rekao je Skorseze, reditelj koji je višestruko nagrađivan Oskarima, Gremijima i mnogim drugim priznanjima. – Njegova mi je muzika bila nadahnuće još od vremena kada sam stvarao “Ulice zla” (1973.). I onda, a i sada, smatram da je Dejvidova muzika upijala energiju Njujorka. Često odlazim na njegove nastupe, a tokom prošle godine gledajući njegov nastup u ‘Café Carlyle’, kao da sam osetio poziv da moram o njemu da napravim film; prikazati životni put, odnosno razvoj jednog neizmernog muzičkog talenta u okruženju u kojemu je nastao” prenosi Headliner.

Osim filma “Večni sjaj” (‘Shine A LIght On Me’, 2008.) o Rolling Stonesima, Skorseze je prošle godine objavio dokumentarni film o Bobu Dilanu (‘Rolling Thunder Revue’). Istovremeno je bio i izvršni producent filma o Robiju Robertsonu i grupi The Band (‘Once Were Brothers: Robbie Robertson and the Band’). Bez sumnje, Skorseze je zanimljivom muzičkom pričom pronašao novu ‘zlatnu žilu’ pa će ponovo napraviti izvrstan dokumentarni film s obiljem zanimljivog materijala.



Izvor: Objektiv.rs, Headliner

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar