“Bio sam iznenađen jer nisam imao nikakve tegobe”: Ispovest Beograđanina koji boluje od korone

Odmah se vratio za Beograd kako bi se odvojio od roditelja, ali više nije imao ni temperaturu ni bolove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/Printscreen

I.B. (43) iz Beograda u razgovoru za Telegraf otkriva kakvo je njegovo iskustvo sa koronavirusom, a po mnogo čemu je neobično jer je otkrio da ima Covid-19 tek onda kada je bolest počela da prelazi na pluća.

“Vikend sam proveo u svojoj vikendici sa roditeljima i decom. Petak kupanje u bazenu, a onda smo subotu i nedelju zbog hladnijeg vremena proveli u šetnji. U nedelju sam osetio da me bole glava i oči, ali sam mislio da je razlog tome što sam dosta vremena provodio za kompjuterom. Tada sam izmerio temperaturu i bila je 37,2. U ponedeljak u toku dana sam izmerio 37,5 i to je trajalo par sati. Osetio sam malo da me bole mišići, ali sam mislio da je to zbog igre sa decom u bazenu”, kaže I.B. za Telegraf.

Odmah se vratio za Beograd kako bi se odvojio od roditelja, ali više nije imao ni temperaturu ni bolove.

“U utorak predveče sam uzeo hranu za ribice da bi ih nahranio, a pošto ta hrana izuzetno smrdi, shvatio sam da uopšte ne osećam miris. To je bio znak”, kaže on.

Već u sredu ujutru odmah je otišao na pregled i sve ovo ispričao doktorki koja ga je poslala na vađenje krvi, rendgen pluća i na test na Covid-19. Rezultati su stigli posle 4 dana i bio je definitivno pozitivan.

“Sve sam to završio i vratio se kod nje, a onda smo na opisu snimka videli da imam početak upale pluća što je za mene bilo iznenađenje jer stvarno nisam ništa osećao niti sam imao bilo kakve tegobe”, ističe.

Doktorka mu je prepisala antibiotik Pancef, vitamine C i D (Vigantol kapi), aspirin, alfalipolinsku kiselinu i cink.

“To koristim sada i nemam nikakve tegobe. Osećam se dobro, jedino što još uvek nemam čulo mirisa i ukusa. A gde sam se zarazio, to je misterija. U poslednje vreme sam dosta sedeo kod kuće jer sam imao dosta posla koji obavljam upravo od kuće. Bilo je samo par odlazaka u prodavnicu i to je to. Verovatno nikada neću saznati gde sam pokupio virus”, zaključuje I.B.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar