“Svi znaju da se godinama DROGIRAM, ali nisam diler”: Otkriveno šta je Bane Vidaković rekao na saslušanju

"Nisam valjda lud da u ovim godinama idem u zatvor i brukam svoju decu"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube/Dejan Jelača 30 minuta

Glumac Branko Bane Vidaković (61), koji je uhapšen sa 30 grama heroina, priznao je policijskim istražiteljima da je dugogodišnji narkoman, saznaje Srpski telegraf. On je rekao da je droga bila za njegovu ličnu upotrebu pošto već dugo konzumira heroin, ali je policija ipak podnela krivičnu prijavu za prodaju.

“Svi moji prijatelji znaju da se drogiram, ali će vam svako od njih reći da ne valjam drogu. Nisam valjda lud da u ovim godinama idem u zatvor i brukam svoju decu. Svoj porok ne krijem, ali daleko od toga da sam diler”, rekao je vidno uzbuđeni Bane.

Sve vreme saslušanja poznati glumac je uveravao da je krivična prijava za preprodaju droge besmislena, ali nije mogao da objasni otkud vagica za merenje u njegovom stanu.

“Sada sledi veštačenje svih dokaza nađenih u stanu Vidakovića. Teško je poverovati da je tolika količina heroina bila namenjena isključivo za ličnu upotrebu i ne verujemo da to može da dokaže. I njegov telefon biće detaljno proveren kako bi se proverio ima li kontakata kojima je distribuirao heroin”, kaže izvor Srpskog telegrafa koji je prisustvovao saslušanju.

Bežali od policije

Vidaković je uhapšen u subotu zajedno sa M. I. (40). Pripadnici MUP su po dojavi da se tu nalazi heroin došli do garaže na Vračaru, a tu su zatekli i glumca M. I. kako ulaze u automobil. Kada je policija prišla autu, odbili su da izađu, pa su policajci morali da razbiju staklo i M. I. izvuku kroz prozor. Nakon pretresa kod njega je u zaštitnoj maski pronađeno 20 grama heroina, a u stanu gde je živeo glumac pronađeno još 10 grama, kao i dve vagice, pa im je određen pritvor od 48 sati. Na pitanje policajaca zašto su pokušali da pobegnu, Vidaković je rekao da su se uplašili misleći da žele da ih upucaju.

Branko Vidaković rođen je 1959. godine u Beogradu, glumu je diplomirao 1983. godine, i otad je zabeležio mnoge značajne uloge u pozorištu i na filmu. Šira televizijska publika obožavala ga je u humorističkoj seriji “Kursadžije”, u kojoj je glumio Slovenca. Međutim, njegov privatni život bio je ništa manje buran, a od supruge se razveo posle 20 godina braka.

“Razvod sam traumatično doživeo. Moji klinci teško podnose što mama živi u jednoj zemlji, u Holandiji, a tata u drugoj, pa su oni prilično rastrzani”, izjavio je svojevremeno.

Grešio sam, ne žalim

Jednom prilikom se osvrnuo i na to da svaki glumac ima pravo na privatan život.

“Moje pravo jeste da budem i nedosledan i poročan. Nisam moralni uzor na koji treba da se ugledaju, pa da mi love greške u privatnom životu. Ne, ja sam samo glumac koji može u privatnom životu da bude ovakav ili onakav”, rekao je, ističući da za njegov životni poziv ne treba da bude važan privatan život.

U intervjuima je iskreno govorio o prošlosti, navodeći da je sve to ispričao i svojoj deci Matiji i Majdi.

“Uvek sam bio iskren sa njima i otvoreno sam im govorio o tome da je njihov tata u njihovim godinama imao buran život. Grešio sam, kao i svaki čovek, ali ni za čim ne žalim. Ono što je sigurno jeste da je moj život bio jako zanimljiv, proživeo sam nečijih pet života i ne bih se ni sa kim menjao. Smatram da je važnija usputna stanica nego cilj”, izjavljivao je Vidaković.

Bio i u zatvoru?

Vidaković je pre tri godine bio gost u emisiji Zorane Pavić “Ko vam dade termin”, a na pitanje da li je ikada bio u zatvoru, odgovorio je:

” Nekoliko puta, ne sećam se zbog čega.”

Međutim, glumac nije objasnio da li se radi o šali ili je mislio ozbiljno.



Izvor: Srpski telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar