Kraljica ga je proglasila vitezom, a on je svojim komentarom nasmejao svet (FOTO+VIDEO)

Za Mura je načinjen poseban izuzetak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Chris Jackson/Pool Photo via AP

Britanac Tomas Mur, stogodišnji veteran Drugog svetskog rata koji je tokom pandemije koronavirusa postao poznat i po humanitarnom angažmanu, svečano je proglašen vitezom.

Na svečanosti na otvorenom u Vindzorskom zamku, Mor je titulu primio od britanske kraljice Elizabete II, a ovom svečanom činu prisutni su i članovi njegove porodice.

Foto: Tanjug/Chris Jackson/Pool Photo via AP

Iako je zbog pandemije, britanska kraljevska porodica odložila sve druge svečanosti dodele počasti i odlikovanja koje su bile predviđene za jun i jul, za Mura je načinjen poseban izuzetak, navodi BBC.

Naime, nekadašnji kapetan britanske armije je za zdravstveni sistem svoje zemlje humanitarnom akcijom prikupio više od 30 miliona funti i to tako što je u aprilu, uoči 100. rođendana, napravio 100 krugova oko svog vrta uz pomoć kolica.

Pre ceremonije proglašenja vitezom i uručenja vrednog priznanja, ovaj duhoviti stogodišnjak se našalio da neće smeti da prilikom ceremonije klekne na zemlju, jer neće posle moći da ustane, ali da je siguran da će sve proći kako treba.

Kraljica mu je, proglašavajući ga vitezom rekla: “Hvala Vam veliko. Prikupili ste neverovatnu sumu novca”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar