Mesecima javno negirao priče o koroni i nije nosio masku. Umro je 4. jula, od korone

Krajem aprila je na Facebooku rekao da neće da kupi masku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen CNN

Ričard Rouz, 37-godišnji Amerikanac, nedavno je umro od koronavirusa. Njegova je smrt privukla veliku pažnju s obzirom na to da je u svojim objavama na Facebooku izrazio skepticizam u vezi s koronavirusom.

Krajem aprila je na Facebooku rekao da neće da kupi masku.

Foto: Facebook printscreen

Sredinom maja napisao je kako mu je dosta vesti o koronavirusu, a nekoliko dana nakon toga objavio je islamofobnu objavu koji upoređujući hidžab i masku.

Foto: Facebook printscreen

Tokom juna je na Facebooku redovno objavljivao kako obilazi barove i restorane u Ohaju.

Prvog dana jula objavio je kako ima simptome koronavirusa i kako se testirao, a sat vremena nakon objave rekao je da je pozitivan.

Foto: Facebook printscreen

Dan posle žalio se na simptome i rekao kako gubi dah i dok sedi.

Foto: Facebook printscreen

Već 4. jula na stranicama lokalnog pogrebnog preduzeća objavljena je vest o njegovoj smrti. Rouz je umro samo nekoliko dana nakon što je saznao da je pozitivan na koronavirus.

“Grozno je što smo izgubili Rika, ali je još tragičnije što je zarazio i druge. Ipak, Rika na društvenim mrežama svi razapinju zbog njegove odluke da ne nosi masku i to nije u redu. Trebalo bi biti suosećajan bez obzira na to slažemo li se s nečijim uverenjima ili ne. Neko je preminuo i trebalo bi imati saosećanja”, rekao je njegov prijatelj Nik Konli za lokalni medij.

Izvor: Objektiv.rs, Index.hr

Komentari (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar