Pre nego date NOVAC, pročitajte ovo: 5 načina da odaberete najbolji letnji PARFEM

Male tajne velikih poznavalaca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Freepik/freepic.diller

Žene i cipele, žene i tašne, žene i parfemi…

Mnoge bi poslednji dinar dale na dobar parfem ili toaletnu vodu.

Zimi prija kada osetimo tragove mirisa, ili sam miris, ali šta kada je leto, 100 stepni i teško podnosimo i sebe, a kamoli parfeme?

Zato postoje letnji parfemi, koji su dosta blaža varijanta vaših omiljenih zimskih, ali uglavnom ne sadrže alkohol u sebi.

I sada se, logično, postavlja pitanje kako odabrati pravi letnji parfem za sebe.

Postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da znate i uradite kako biste odabrali najbolju moguću notu za sebe

Foto/Freepik/freepik

Nanesite parfem napolju

Mana kod isprobavanja mirisa u parfimeriji koja je klimatizovana jeste što se u tom slučaju parfem zadržava u tom prostoru, a ne na vašoj koži. Parfmeska ulja reaguju na toplotu i oslobađaju svoje arome – ako želite da znate kako će vaš parfem zaista mirisati, naprskajte malo veću količinu parfema i izađite napolje. Ako vam se ovaj parfem sviđa i nakon nekoliko dana šetnje i obavljanja obaveza po izuzetno visokim teperaturama, onda je baš on pravi izbor za vas, piše stranica koja se bavi parfemima.

Izaberite citrusnu notu i drevnu ili travnatu bazu

Nepisano pravilo, koje se u većini slučajeva pokazalo kao istinito, jeste da su mirisi citrusnih tonova laganiji zbog vazdušastih i svežih nota koje se kriju u limunu, mandarini i pomorandži. Takođe, drvene note poput sandoline ili pak note zelenih trava, nisu toliko jake da bi vladale hladnim, zimskim mirisima, pa ćete ih stoga pre naći u laganim, letnjim parfemima.

Foto/Freepik/freepic.diller

Probajte miris jedne note

Većina mirisa brzo ispari u toku nošenja, a pogotovo tokom letnjih dana. Visoke temperature mogu znatno da ubrzaju proces isparenja parfema što dovodi do neugodnih kombinacija nota ili mirisa koji jedva traju nekoliko minuta. Zato se preporučuje da birate parfeme sa jednom notom poput lavande, vanile ili jasmina, jer su snažniji i neće podleći visokim temperaturama.

Probajte parfeme u čvrstom obliku

Ako ste umorni od toga da vaš omiljeni miris vrlo brzo ispari pri visokim temperaturama, možda je vreme da probate parfem u čvrstom obliku. Takozvani solid parfemi, odnosno čvrsti mirisi, su laganiji i suptilniji od tečnih parfema jer nemaju alkohola i duže se zadržavaju na koži zbog kremaste baze koja drži eterična ulja.

Foto/Freepik/pressahotkey

Konsultujte se sa prijateljima

Ponekad nemate samo vi problem sa jačinom određenog parfema, već i svi oko vas. Koristan savet je da pre nego što kupite parfem, neko vreme prošetate sa tom mirisnom notom koju ste prethodno isprobali u parfimeriji i pitate svoje prijatelje da li je jačina parfema odgovarajuća. Tako ćete i vi i vaša okolina uživati u prijatnim mirisnim notama i tokom toplih letnijih dana.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar