Čuveni šampion i Tarzan, rođen je u Srbiji, a na današnji dan je ostvario MOĆNU STVAR! (VIDEO)

Priča o glumcu Džoniju Vajsmileru koji je tumačio lik Tarzana najvećeg heroja i zaštitnika džungle i nakon jednog veka ne prestaje da zaokuplja pažnju javnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/printscreen youtube

Malo selo Međa u Banatu rodno je mesto čuvenog Džona Vajsmilera, zapravo vanserijskog šampiona u plivanju.

Iako postoje razne informacije o poreklu i rođenju ovog glumca, mediji su došli u posed informacija koji govore da je najpoznatiji heroj filmskog platna rođen, verovali ili ne, u malom banatskom mestu – Međi, u opštini Žitište.

Tarzan je tog 9. jula 1922. godine postavio svetski rekord u trci na 100 metara isplivavši ovu deonicu za 58,6 sekundi čime je postao prvi čovek na svetu koji je to uspeo za manje od minut! A to je bio samo jedan od njegovih 28 svetskih rekorda. Osvojio je pet zlatnih plivačkih medalja na olimpijskim igrama, pa čak i jednu bronzanu igrajući za vaterpolo reprezentaciju SAD.

Rođen je u mestu Frajdorf blizu Temišvara (u Rumuniji), prema zvaničnim biografskim podacima, mada postoje čvrsti dokazi kao i dokumenti  da je njegovo mesto rođenja selo Međa, u opštini Žitište (u Srbiji). Jedino je sigurno da je rođen u Banatu, tadašnjoj Austrougarskoj.

“Vajsmilerovi su stara porodica iz Međe. A Džoni je rođen ovde u selu 1904. godine. Sedam meseci nakon njegovog rođenja, porodica Vajsmiler se ukrcala na brod u Roterdamu i emigrirala u Ameriku a u njihovim useljeničkim dokumentima je kao mesto Džonijevog rođenja naveden Pardanj, današnja Međa”, navela je svojevremeno gospođa Irena Ristić.

Preminuo je u Meksiku 20. januara 1984. godine, ali će legenda o Tarzanu i vanserijskom sportisti zauvek živeti.

KONAČNA ODLUKA Real Madrida: Nakon “razapinjanja” Zidan razrešio sve dileme u vezi sa Lukom Jovićem!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar