“Bio sam natopljen KRVLJU”: Svedočanstva policajaca koji su istrpeli TEROR huligana (FOTO+VIDEO)

"Bilo je zaista strašno, gađali su nas kamenicama, jajima, flašama vode, čak i stolicama", pričaju za Objektiv pripadnici MUP-a

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock

Nakon sinoćnih nereda u Beogradu povređena su 43 policajca, a glavni grad je demoliran. Privedeno je ukupno 24 ljudi, dok je jedna osoba osumnjičena za paljenje dva vozila.

K. T. je jedna od pripadnica posebne jedinice policije, koja je sve vreme bila prisutna tokom sukoba policije i demonstranata. U izjavi za Objektiv potvrđuje da se sa svojim kolegama nalazila u kordonu isped Narodne skupštine.

“Bilo je zaista strašno, gađali su nas kamenicama, jajima, flašama vode, svim i svačim na šta su naišli. U jednom trenutku, kamenica je pogodila kolegu koji je stajao pored mene u kordonu, čovek je samo pao i hitno mu je ukazana pomoć. Kako je vreme odmicalo, demonstranti su postajali sve agresivniji. Na kraju smo morali da upotrebimo suzavac, što ih je primirilo, ali su nakon toga još gore počeli da vrše pritisak”, priča K.T.

Kako kaže, nazivali su ih pogrdnim imenima i nastavili da gađaju različitim predmetima.

“Krenuli smo da ih potiskujemo ka Crkvi Svetog Marka, gde smo formirali kordon. Tu su nastavili da nas vređaju i gađaju. Čak i stolice su letele iz nekih bašti obližnjih restorana. U jednom trenutku su se razišli. Bilo je strašno, naša dva vozila su uništena. Povređeno je mnogo kolega, čak i tri službena konja”, kaže naša sagovornica.

Foto: E-stock

Jedan od povređenih policajaca je i P. P, koji je pripadnik Odeljenja za javni red i mir Uprave policije za grad Beograd. On za Objektiv objašnjava da je sinoć sa kolegama u civilu bio na službenom zadatku.

“Dok su uniformisani pripadnici policijske brigade potiskivali lica koja su bila okupljena ispred Doma Narodne skupštine, ja sam primetio grupu koja pokušava da dođe sa leđa članovima policijske brigade. Tada sam zajedno sa kolegama u civilu pokušao da ih upozorim i udaljim odatle, sprečim da dođu iza leđa policiji i da ih ugroze. Tu je bilo oko 10-15 okupljenih. Najverovatnije da me neko ili pogodio ili udario tupim predmetom u glavu”, kaže P.P.

Foto: E-stock

Kako kaže, najverovatnije je bio u pitanju kamen ili neki drugi sličan predmet, ali udarac nije bio jak i u prvom momentu nije odreagovao.

“S obzirom da je došao sa leve strane, nisam ni video ko je to uradio. U par sekundi ili minuta, ne mogu sada da odredim, video sam krv koja curi sa leve strane i majica mi je bila natopljena krvlju. Tada sam video da su i drugi policijski službenici počeli da se povlače, tako da sam se i ja povukao do Doma Narodne skupštine, gde mi je ukazana lekarska pomoć od strane Hitne pomoći. Kasnije su me uputili u Urgentni centar gde mi je sanirana i ušivena povreda i gde mi je konstatovano da imam rasekotinu u dužini od pet do šest santimetara sa leve strane glave”, objašnjava P. P.

E. O.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar