Isusov “Lutajući Jevrej”, osnivač masona, ludak ili špijun: Ko je ovaj misteriozni i “BESMRTNI” čovek?

Da li je ovaj Grof jedini imao eliksir života u istoriji Zemlje?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikipedia printscreen/Pixelizam.com

Evropa 18. veka imala je mnoštvo romantičnih, neobičnih, ali i misterioznih priča koje su se održale do danas.

Jedna se odnosi na čuvenog Grofa Sen Žermena, Parižanina koji se pojavio u gradu niotkuda. Niti je imao prošlost, niti ime, a nekako se uvukao u francuski dvor i postao svima omiljena ličnost. Toliko da danas u Luvru stoji i njegov portret.

S vremena na vreme se pojavljivao širom Evrope, zatim opet nestajao, ostavljajući iza sebe samo glasine i priče: Grof je bio besmrtan, imao je eliksir života, bio je član ezoterično-mističnog društva, špijun, mason, inkognito kralj.

Njegovo pravo poreklo se nikada nije saznalo, a dok jedni tvrde da je umro, drugi i dalje veruju da je besmrtan, a neki čak da ga viđaju i dan danas.

Grof Sen Žermen prvi put se spominje 1745. godine u jednom pismu koje je Horejs Valpol uputio Horejsu Menu. U ovom pismu se navodi kako je misteriozni čovek već dve godine u zatočeništvu, a zatim se opisuje kao neko ko poseduje mnogo vrednih stvari, neko ko nema imena, ko nikada nije bio sa ženom…

“On peva, predivno svira na violini, lud je i nije baš pametan. Njega zovu Italijan, Španac, Poljak, sveštenik, plemić…”.

Nakon toga, Grof je optužen za špijunažu, ali je zbog nedostatka bilo kakvih dokaza i pušten. Tada je prvi put nestao a zatim se 12 godina kasnije pojavio na francuskom dvoru u Versaju gde je poklonio državi ‘izvrsne tkanine’.

U Francuskoj se zadržao samo dve godine (1758 – 1760) ali je za to kratko vreme privukao mnogo pažnje. Zajedno sa svojim jednako zagonetnim sobarom Rožerom je obilazio salone, a ljudi su opisivali razgovore s njim kao duhovite, ekstravagantne i utemeljene na izvanrednom poznavanju istorije.

Nikada nije viđen kako jede u javnosti, redovno je ‘trošio’ svoje dijamante, a tvrdio je da je star nekoliko vekova. Tečno je govorio više jezika, odlično je svirao violinu.

Grof je bio izuzetno bogat. Niko ne može reći sa sigurnošću gde je stekao to bogatstvo, pa su tako i nastale razne priče: jedni su tvrdili da je on zapravo osnivač masona, drugi da je povezan sa mističnim društvom Rozenkrojcera, a treći da je usavršio neke okultne prakse, uključujući alhemiju i učenja kabale. Oko Grofa kruže brojne legende, a jedna od njih tvrdi da je on zapravo Lutajući Jevrej kojeg je Isus Hrist prokleo da luta svetom do Drugog dolaska.

Dok neki zapisi navode da je Grof Sen Žermen umro 1784. godine, drugi opet navode da je to nemoguće, jer je radio kao izaslanik za francuske masone godinu dana kasnije. Jedno je sigurno – jedan je od najmisterioznijih muškaraca svih vremena.

Anitu OTPISALI, a ona se vratila iz mrtvih: Kada je otvorila oči, imala je poruku za sve (VIDEO)



Izvor: Pixelizam.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar