NA DANAŠNJI DAN

Pre 35 godina premijerno prikazan “Povratak u budućnost: Ova predskazanja iz filma su se obistinila

Filmovi koji bude dete u nama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Profimedia

Film “Povratak u budućnost” je premijerno prikazan na današnji dan pre 35 godina. I dalje je jedan od najpopularnijih filmova u kome uživaju generacije, a publici uvek vraća osmeh na lice.

Kada je režiser Robert Zemeiks još pripremao film scenario je odbijen čak 40 puta, od strane svih filmskih studija. On je nastavio da se bori za ovaj projekat, a rekao je da su ga neki producenti odbijali više puta. Napravili su veliku grešku!

Sva tri filma prikazuju veoma zanimljive trenutke iz budućnosti, ali i prošlosti, Evo kako su filmovi iz trilogije “Povratak u budućnost” predvideli budućnost:

Tabeti i aplikacije za praćenje

Filmovi su predvideli masovno korišćenje tableta i telefona, ali i aplikacija za praćenje. Film je predvideo i korišćene mobilnih telefona koji imaju video čet. Jezivo je posmatrati koliko su ovi filmovi precizno predvideli mnoga tehnološka dostignuća.

Biometrijski uređaji

U jednoj sceni Martijeva buduća žena koristi otisak prsta kako bi otvorila vrata. Danas postoje biometrijske lične karte, a otisci prstiju koriste se za otključavanje nekih mobilnih telefona ili pristup bazama podataka.

Video igrice i virtuelna realnost

Možemo da vidimo da se u bućnosti koju Marti posećuje ne koriste ruke, niti džojstici kako bi se igrale igrice. I ovo je film predvideo, a korišćenje virtuelne realnosti u igricama je sve popularnije.

Video naočare

Film je potpuno predvideo opsednost tehnologijom današnjeg sveta, ali i vdeo naočare. Martijeva deca koriste futurističke naočare tokom večere, a sličnu stvar je razvio Gugl. “Google Glass” predstavlja uređaj koji može da pretražuje internet, pušta snimke ili muziku.

Leteći skejtbord

Najzanimljivija stvar koju je doneo film “Povratak u budućnost 2” je leteći skejbord. Naučnici još uvek nisu pronašli način da se ove naprave masovno proizvode. Postoje skejtovi koji lebde na posebni površinama, ali i postoji i način da lebdimo nad vodom, kao Marti.

Dronovi

Autori su predvideli i masovnu upotrebu dronova. Možemo da vidimo dron u filmu koji služi za fotografisanje, a tu funkciju dronovi imaju i sad, i sve su popularniji.

Pobeda kluba “Cubs”

Film “Povratak u budućnost 2” je predvideo pobedu kluba “Cubs”. Film je predvideo da će klub “Cubs” pobediti na Svetskom prvenstvu u bejzbolu 2015. godine. Međutim pobeda je došla sa godinu dana zakašnjenja.

I danas, 35 godina nakon premijere filma “Povratak u budućnost”, zapamtite mudre reči Doka Brauna: “Tvoja budućnost još uvek nije zapisana, nije ničija. Tvoja budućnost će biti ono što ti sam stvoriš. Potrudi se da bude dobra!”

N.T.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar