Odlazak Korija Voldena poslednja potvrda: Partizan je u TEŠKOJ KRIZI!

Klub u velikim problemima zbog neisplaćenih zarada igračima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KK Partizan

Odlazak Korija Voldena poslednja je potvrda da u KK Partizan vlada dramatična situacija kada je reč o finansijama.

Klub je na svom sajtu i zvanično saopštio da je Volden “odlučio da prihvati ponudu drugog kluba koja je finansijski znatno veća i za taj novac plati propisano obeštećenje i ima daleko veća primanja od onih koje je imao u Partizanu”.

“Daleko veća primanja” zapravo znače da će Volden konačno redovno dobijati platu. Jer, kako je Objektiv već pisao, četvorica igrača, među kojima su Džejms Makadu i Redži Reding, već su tužila Partizan Košarkaškom arbitražnom tribunalu (BAT) zbog neisplaćenih plata.

Takođe, tužbu sprema i Stefan Janković, koji nije dobio ni dinara dugovanja otkad je napustio Partizan. Po svemu sudeći, on neće biti poslednji koji će pravdu potražiti na arbitraži.

Naime, igračima je dosad isplaćeno samo pet od ugovorenih 10 plata, iako su se svi odrekli dve zarade i pristali da dobiju samo osam.

Zbog ove situacije Partizanu preti svojevrsna blokada jer, ako izgubi sporove sa igračima, neće moći da dovodi nove košarkaše u tim dok ne izmiri obaveze.

Kako saznajemo, predsednik kluba Ostoja Mijailović na ovakav potez prema igračima odlučio se jer čeka produžetak sponzorskih ugovora za narednu sezonu, ne bi li tim novcem isplatio zaostale plate.

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailović; Foto: Printscreen/Youtube PartizanBC

Tako je, umesto „najvećeg budžeta u istoriji Partizana“, kako ga je Mijailović gromoglasno najavio pre godinu dana, klub došao u situaciju da je jedva isplatio polovinu zarada svojim igračima.

Zbog svega ovoga, i trener Andrea Trinkijeri, koji je sam pristao da mu se plata bukvalno prepolovi i čija je ljubav prema klubu nesporna, sada ne vidi kako bi dalje mogao da predvodi tim sa klupe.

On je, podsetimo, pre nekoliko dana indirektno na društvenoj mreži Tviter najavio odlazak iz Partizana.

Trinkijeri je na engleskom jeziku napisao: Kod kuće sam! Nezaboravno vreme i najbolji navijači… Tvit je ilustrovan italijanskom zastavom, crnim i belim srcima i fotografijom Beogradske arene krcate navijačima Partizana.

Radom Ostoje Mijailovića nezadovoljni su i navijači, a ono što bi moglo da usledi svakako će to nezadovoljstvo povećati.

Naime, kako piše Sportando, Kori Volden bi iz Partizana mogao da ode pravo u – Crvenu zvezdu!

Osim više puta ponovljenih i neispunjenih obećanja o učešću u Evroligi, navijači predsedniku zameraju i to što se ne bori dovoljno da zaštiti interese kluba.

Kao najupečatljiviji primer navode situaciju s kraja prošle sezone, kada je Partizan izgubio titulu od Crvene zvezde zahvaljujući poenima koje je Bili Beron postiga nakon očigledne greške u koracima.

Mijailović, po njihovom mišljenju, tada nije učinio dovoljno da spreči krađu i olako je prešao preko otete titule.

Kako će reagovati na Voldenov prelazak u redove najljućeg rivala, ostaje da se vidi.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar