Mac računari sa Apple čipovima postaju stvarnost (VIDEO)

Prve mašine biće isporučene do kraja godine, najavljeno je

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Kompanija Apple je objavila planove o korišćenju sopstvenih čipova, zasnovanih na ARM arhitekturi, koji će zameniti dosadašnje Intel modele.

Prvi Mac računari sa Apple procesorima biće isporučeni do kraja godine. U međuvremenu, kompanija je kreirala aplikacije koje će se koristiti na novoj platformi.

Biće potrebno i da eksterni developeri učine isto, zbog čega Apple pokreće Quick Start Program sa dokumentacijom, podrškom na forumima i beta-verzijama macOS Big Sur i Xcode 12 softvera.

Nema brige za developere

Apple ističe da bi developeri trebalo da budu u mogućnosti da lako kreiraju aplikacije koje mogu da iskoriste snagu i performanse novih Mac uređaja sa Apple arhitekturom, a da istovremeno podržavaju i Macove sa Intel čipovima.

Kada je u pitanju portovanje sa Intel/x86 na ARM, kompanija ističe da će najveći deo developera biti u stanju da osposobi svoje aplikacije u roku od nekoliko dana.

Apple čipovi će, prema navodima kompanije, omogućiti “vodeće performanse u industriji po vatu i više performanse GPU-ova”, dok će Neural Engine developerima pomoći da još više koriste machine learning.



Izvor: Objektiv.rs, Benchmark.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar