Novosađanin u pekari zaboravio torbu PUNU PARA: Radnice je našle, a njihov postupak je za poštovanje

Pored novca u torbi su se nalazila i njegova lična dokumenta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Pexels

Radnice u pekari na Detelinari u Novom Sadu prošle nedelje obavljale su svoj posao uobičajeno. Uslužile su jednu od mušterija, muškarca od oko četrdesetak godina. On je pojeo kupljeni obrok i nakon toga otišao iz pekare.

Nakon nekoliko minuta od njegovog odlaska čisteći sto za kojim je sedeo primetile su zaboravljenu torbu. U torbi se nalazila velika svota novca koju nisu brojale jer im je prvo na pamet palo da čoveka kontaktiraju.

“Nismo nimalo razmišljale. Odmah smo odlučile da potražimo dokumente i kontaktiramo čoveka, smatram da bi to svako trebalo da uradi ako se nađe u ovakvoj situaciji”, navodi jedna od radnica za portal SrbijaDanas.com koja je želela da ostane anonimna.

Iako, kako kažu, nemaju velike plate, nikada ne bi volele da uzmu tuđi novac. U torbi su pronašle njegove podatke i u roku od samo nekoliko minuta ga pozvale da se vrati po zaboravljene stvari.

“Čovek nam je zahvaljivao kada se vratio, videlo se da mu je pao kamen sa srca kada smo ga pozvale. Drago nam je što smo učinile dobro delo iako smatramo da ovakva dela treba da budu sasvim normalna”, navode radnice.

Pored novca u torbi su se nalazila i njegova lična dokumenta.

“Mislim da mu novac nije bio toliko bitan koliko su dokumenta. Tu se nalazilo i mnoštvo njegovih ličnih stvari, i odmah sam pomislila kako bih se ja osećala u takvoj situaciji”, priča jedna od zaposlenih žena u ovoj pekari.

O tome koliko je čovek bio zahvalan ovim ženama na ovom plemenitom delu govori i to što im je ostavio 50 evra u znak zahvalnosti.

Čovekov identitet nisu htele da otkriju bez njegove dozvole, ali im je drago što je barem na neki način pokazao zahvalnost.

“Lepo je znati da ste nekom bar na neki način ulepšali dan ili pomogli, a takođe je lepo kada neko na bilo koji način zahvali za to”, zaključuju radnice iz pekare u Novom Sadu.

Izvor: Srbija Danas

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar