U ovo mesto ZABRANJENO je ući između sumraka i zore: Meštani uveče gase svetla i ćute do jutra (FOTO)

Postoje dve verzije u koju veruju svi, pitanje je samo koja je tačnija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Tama66

U Indiji postoji mesto u koji niko živ decenijama unazad ne sme da uđe u periodu između sumraka i zore. Štaviše, meštani u blizini uveče navlače zavese, zatvaraju prozore, gase svetla i u tišini miruju ili odlaze na počinak. Što je sigurno, sigurno je.

Mesto je toliko prokleto i ukleto da su i lokalni zvaničnici davno doneli ukaz po kojem će svako ko uđe u to mesto tokom noći biti kažnjen.

Radi se o utvrđenju Bangarh koji se nalazi u državi Radžastan. Osnovan je 1573. godine tokom vladavine Bagvant Dasa koji je i izgradio tvrđavu.

Uprkos svojoj lepoti i pejzažima oko nje, ona je od 1783. godine potpuno napuštena. Tada su počele da kruže priče o prokletstvu Bangarha, koje traju do danas.

Prema jednoj legendi, grad je prokleo sveti čovek po imenu Baba Balnat koji je dao dozvolu za izgradnju grada, ali pod uslovom da ni jedna građevina ne baca senku na njegovo prebivalište.

Balnat je upozorio da ako se to dogodi, on će uništiti ceo grad. Kada je potomak princa podigao palatu dovoljno visoku da baci senku na dom Balnata, on je prokleo grad. Mnogi veruju da je Balnat pokopan u gradu i da njegovo prokletstvo još postoji.

Prema drugoj legendi, čarobnjak Singija bio je zaljubljen u Ratnavati, princezu od Bangarha. Singija je napravio čarobni napitak kojim će začarati princezu i naterati je da se zaljubi u njega.

Princeza je otkrila njegove namere i upropastila plan. Skrhani čarobnjak je nakon toga prokleo ceo grad, a mnogi veruju da njegov duh i dalje opseda Bangarh.

Jedno je sigurno – ako pitate bilo kog Indijca ima li ukletijeg mesta u zemlji sa više od milijardu stanovnika, reći će vam – ne.

Prelepa zvezda Instagrama 9 godina krila mračnu tajnu: Evo zašto uvek nosi CRNINU i beži od SUNCA (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs, Pixelizam.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar