Microsoft gasi Mixer: Nindža i Šraud se vraćaju na Twitch? (VIDEO)

Očigledno da nije pomoglo ni to što su konkurenciji "oteli" poznate gejmere i streamere

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Uložili su bogatstvo u izgradnju streaming servisa, namenjenog gejmerima, potpisali ekskluzivne ugovore s nekim od najpoznatijih streamera u svetu, a onda doneli odluku da ugase projekat i uđu u partnerstvo s Facebookom!

Ovako izgleda presek događaja, posle neobičnog poteza Microsofta i gašenja platforme Mixer. Svi korisnici će od 22. jula biti preusmereni na streaming portal i aplikaciju Facebook Gaming.

Kompanija je saopštila da su se odlučili na ovakav potez jer nisu uspeli da ostvare zacrtane ciljeve s Mixerom, što bi značilo da nisu ni prišli glavnom konkurentu, Amazonovom servisu Twitch.

Šta donosi budućnost?

Očigledno da nije pomoglo ni to što su Twitchu “oteli” poznate gejmere i streamere, Tajlera “Nindžu” Blevinsa (na slici) i Majkla “Šrauda” Grzesieka. Njihovi ugovori, inače, vredeli su desetine miliona dolara, prenosi Zimo.dnevnik.hr.

Treba istaći da Facebook Gaming svakog meseca aktivno koristi više od 700 miliona ljudi, a partnerstvo s Microsoftom otvoriće popularnoj društvenoj platformi put prema svim korisnicima Xboxa.

Za sada nije poznato da li će se Nindža i Šraud vratiti pod okrilje Twitcha, nastaviti život na Facebook Gamingu, ili imaju nešto treće u planu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar