Poznato je da je čaj od peršuna veoma zdrav, i koristi se kod lečenja upale mokraćnih kanala, bolesti bubrega, a preporučuje se i za skidanje kilograma.
Naravno, čaj neće biti dovoljan sam po sebi, već morate da se pridržavate nekih osnovnih pravila da bi uopšte imao efekta.
Pravila za pravilnu pripremu i konzumaciju čaja od peršuna:
1. Čaj kuvajte isključivo od svežeg peršuna
2. Pijte ga sa dodatkom soka od limuna
3. Konzumirajte ga svaki dan tokom 5 dana, a zatim napravite pauzu od 10 dana.
4. Tokom perioda ispijanja čaja – vežbajte. Šetnja u trajanju od pola sata svaki dan je dovoljna.

5. Tokom perioda ispijanja čaja iz ishrane izbacite slatkiše, prerađene proizvode i jedite samo kuvanu, čorbastu hranu.
6. Tokom perioda ispijanja čaja pijte dosta vode (oko 3 litra).
7. Tokom dana pijte pola litra čaja.
8. Nikako nije preporučljivo da jedete posle 18 časova.
Kako se sprema?
U vrelu, ključalu vodu, dodajte šaku sitno seckanog svežeg peršuna. Vodu sklonite sa ringle i poklopite posudu. Ostavite da se čaj prohladi. Procedite i pijte u toku dana uz dodatak soka od limuna (nikako ne sladiti čaj ni šećerom, a ni medom).
Komentari (0)