Znate li koliko vremena u životu “izgubite” pred ekranom? Ovi podaci će vas šokirati (VIDEO)

Zabrinjava činjenica da 75% ispitanika tvrdi da bi bili izgubljeni bez svojih uređaja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / Unsplash / Victoria Heath

Ekrani su svuda oko nas i gotovo je nemoguće provesti dan, a da bar jednom ne pogledamo u neki displej. Od televizora, računara, mobilnih telefona, do tableta i e-čitača… ekrani su neizostavni deo modernog života.

Ali, koliko zaista vremena provodimo gledajući u njih?

Prema podacima istraživanja kompanije Vision Direct, prosečna odrasla osoba u Americi, tokom života, provede čak 44 godine gledajući u različite ekrane!

Nezdrava računica

Istraživanje je otkrilo kako prosečan Amerikanac godišnje provede 6.259 sati “zalepljen” za ekrane. Tokom dana, u proseku, gleda televiziju 4,5 sati, skoro 5 sati sedi za računarom, nešto više od 3 sata potroši na različite gejming uređaje, dok na telefone odlazi još 4,5 sata.

Kada sve saberemo, prosečan Amerikanac provede 17 sati dnevno ispred raznih ekrana!

Zavisni od uređaja

Zabrinjava i činjenica da 75% ispitanika tvrdi da bi bili izgubljeni bez svojih uređaja, što su posebno osetili tokom pandemije koronavirusa, prenosi Zimo.dnevnik.hr.

Koliko smo postali zavisni, možda najbolje pokazuje podatak da posle buđenja, u roku od 10 minuta, prosečna osoba posegne za nekim od uređaja – najčešće mobilnim telefonom. Prvo što se pogleda, jesu društvene mreže… Koliko vremena vi provedite pred ekranima?

VIDEO: Da li gledanje u ekran šteti našim očima



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar