Kako izgleda pad sa LETEĆEG motocikla: Trening policije u Dubaiju pošao naopako (VIDEO)

Ruska kompanija Hoversurf prodala je tamošnjim čuvarima reda i zakona svoj model Hoverbike S3

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printscreen Youtube

Leteći automobili i motocikli predstavljaju prevozna sredstva budućnosti, ali oni koji ih razvijaju priznaju da takva budućnost još nije blizu. Jedan od ključnih problema s kojima se susreću kompanije u segmentu vazdušnog prevoza jeste sigurnost putnika.

Saobraćajne nesreće u vazduhu mogu imati mnogo teže posledice nego one na zemlji, pa se na tom aspektu još radi.

Ruska kompanija Hoversurf još 2018. godine prodala je policiji u Dubaiju svoj leteći motocikl Hoverbike S3. Oni će ih koristiti za akcije na nepristupačnim lokacijama. Isti model nudi se i na slobodnom tržištu po ceni od 150.000 dolara.

Incident tokom kursa

Motocikl je izrađen od ugljenih vlakana. Najveća brzina je 96 km/h, a poseduje četiri motora snage po 33 kW, što uz bateriju kapaciteta 12,3 kWh daje autonomiju leta od 40-ak minuta.

“Leteći policajci” u Dubaiju prošli su kurs za ovaj motocikl i naučili kako da njime upravljaju, ali ne treba da čudi što se u čitavom procesu dogodio i jedan incident. Dokaz za to je video-snimak postavljen na YouTube kanalu ruskog proizvođača, prenosi Bug.hr.

Možemo videti trening let jednog od policajaca u Dubaiju koji je nakon nekoliko sekundi izgubio kontrolu nad Hoverbikeom, i “sleteo” na tlo s visine od oko 30 metara!

Otkazao barometar

Iz Hoversurfa poručuju da su sigurnosni sistemi motocikla odradili svoj posao. Na sreću, pilot pri padu nije zadobio povrede, iako je sedeo tek koji centimetar od rotirajućih elisa.

Kao uzrok pada, Hoversurf navodi otkazivanje barometra koji služi za određivanje visine leta. Napomenuli su i kako incidenti poput ovih dovode do razvoja još boljih i sigurnijih letelica.

O njihovom poverenju u novu tehnologiju govori i činjenica da su sami objavili video-zapis prilično nezgodnog pada.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar