“LUDE” situacije tokom onlajn nastave: “Sestra mi je POJELA domaći, tata sedi sa mnom na časovima”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

“Koristili smo smo kokice kao rekvizite za likovno i mlađa sestra učenika ih je pojela. Na onlajn grupi odeljenja on je napisao da mu je “Maja pojela domaći.”

Ovo je samo jedna situacija sa kojima su se susretale učiteljice i vaspitačice tokom burne školske godine koja je pri kraju, kaže za Objektiv Jelena Sitarica, spoljni saradnik za likovnu kulturu u vrtićima.

 

Foto: Unsplash/ Erika Fletcher on

Dok su đaci i nastavnici mesecima sedeli pored ekrana, dolazilo je do najzanimljivijih situacija.

“Pravili smo cvetove i krošnje od bombona. Kada je o trebalo poslati urađen zadatak, krošnje više nije bilo. Istovremeno smo imali rekvizite od brokolija, ali još se nije desilo da to neko pojeo”, kaže Jelena.

Dešavalo se da su deca u nižim razredima crtala po garniturama i brljala zidove bojama za likovno.

“Uglavnom u vreme kada jedan od roditelja odmara, oni bi počeli da imitirali glasove i zvuke iz bajki koje sam im čitala tokom onlajn časova”, objašnjava naša sagovornica.

Foto: Pixabay/StartupStockPhotos

Učiteljica Jelena Hinić koja predaje osnovcima drugog razreda iz Beograda, kaže za naš portal da su roditelji i deca prvi put zajedno na časovima, što dovodi do potpuno novih situacija.

“Ima roditelja koji svakog dana sede pored dece tokom časova. Ima i onih koji ih ostave da rade sami, kao da su u školi”, kaže Jelena Hinić.

To je dovelo do toga da roditelji imaju uvid u rad nastavnika, ali i obrnuto.

“Upoznajemo se na drugi način. Vidimo koliko je neko dete samostalno i koliko ima pomoć roditelja”, kaže učiteljica Hinić.

Zbog razlika onlajn nastave od one koja se obavlja uživo, najvažnije je da nijedno dete ne bude zapostavljeno.

“Dešava se da učitelj ne primeti  odmah da se neko dete javilo i htelo nešto da kaže, ali trudimo se da takve situacije izbegnemo” kaže učiteljica.

Piše: Aleksandra Vasić

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar