Teška dva meseca! Kapiten odbojkaša Srbije NIJE ZNAO da je zaražen!

Petrić će naredne sezone nastupati za Modenu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/eurovolley.cev.eu/Photo Jean-Marie Hervio

Srpski odbojkaš Nemanja Petrić tek nedavno je saznao da je imao koronavirus. Proveo je dva teška meseca u Milanu i tek kada je uradio test na antitela saznao je da je bio zaražen. Kapiten reprezentacije Srbije, kako kaže, spokojniji je pored ponedeljak i početak priprema sa novim klubom Modenom.

“Kada je buknula epidemija nisu nas testirali, već smo svi bili u karantinu. Tek kada smo kasnije u Milanu uradili testove ustanovili su da imam antitela, što znači da sam imao virus. Kako sam dva dana krajem februara, početkom marta, osećao malaksalost, doktori veruju da sam tada zakačio Covid-19. Sigurno je da je u tom periodu mnogo ljudi imalo koronu, a da nisu znali. Sada je sve u redu, testovi su negativni”, kaže Petrić za “Večernje Novosti”.

Primač “orlova” dugo će pamtiti dva paklena meseca u Milanu. Tek uoči povratka za Srbiju bilo mu je dozvoljeno da izađe u šetnju na 300, 400 metara od stana. Ali, karantin ga nije mimoišao ni u Beogradu pošto je po dolasku u Srbiju morao u dvonedeljni karantin.

“Vratio sam se sa porodicom 7. maja. Kada smo konačno otišli u rodno Prijepolje, da se nadišemo vazduha, dočekala nas je kiša”.

Petrić se vraća u Modenu, koja je kako sam kaže njegova druga kuća. On je boje ovog kluba branio od 2014. do 2018. godine. Ističe i da je presrećan što će igrati u klubu sa velikom istorijom, a saigrač u novom timu biće mu Dragan Stanković.

“Poslednjih dana sam sređivao neophodnu papirologiju kako bih mogao nesmetano da stignem u Italiju. U klubu su odlučili da se pripremamo u junu, kako bismo dobili dve slobodne nedelje u julu. Veruju da će tada moći da se ide na odmor. Modena je moja druga kuća. Vratio sam se na mesto uspeha posle tri godine. To je klub sa najvećom istorijom, ceo grad živi za odbojku i uvek se uzdignu iznad problema. Presrećan sam što sam ponovo sa njima”, zaključio je Petrić.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar