Adaptacija romana iz 1868. sa šest nominacija za Oskara, uskoro u domaćim bioskopima (FOTO+VIDEO)

Porodična priča o ambicijama i probijanju žene kroz surov svet književnosti 19. veka, rezervisan samo za jake muškarce

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP/Wilson Webb/Sony Pictures

Sa čak šest nominacija za ovogodišnju nagradu Oskar, i to za najbolju adaptaciju scenarija (Greta Gevig), najbolju glavnu glumicu (Sarša Ronan), najbolju epizodnu ulogu (Florens Pju), najbolju originalnu muziku (Aleksandar Despla), te najbolji kostim (Džekelin Duren), film “Male žene” je naša ozbiljna preporuka za bioskop od 23. januara.

Foto: Tanjug/AP/Wilson Webb/Sony Pictures

Reč je o filmu koji je snimljen prema bezvremenom klasiku Luise Mej iz 1868. godine o četiri sestre Meg, Džo, Ejmi i Bet Marč.

Priča prati stasavanje umetnice u vremenu koje je neprijateljski raspoloženo prema ženama i sotrija o životu žene ispričana sa ženskog stanovišta.

Foto: Tanjug/AP/Wilson Webb/Sony Pictures

Osim putanje žene u svetu stvaralaštva gde prednost imaju muškarci, scenaritskinja i rediteljka Greta Gervig dodaje još jednu ličnu temu: odnos umetnika prema svojoj porodici.

Foto: Tanjug/AP/Wilson Webb/Sony Pictures

Njena verzija “Male žene” govori o mladoj mladoj ženi čije ambicije prete da je odvoje od porodice koja se finansijski bori i koja otkriva da su njeno intelektualno samoispunjenje i emocionalno razvoj je neodvojivi od njene predanosti porodici.

 

I. V.



Izvor: Objektiv

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar