Masovnom ubici iz Splita u zatvor stižu pisma i bračne ponude: Likvidirao trojicu iz kalašnjikova, brani se ćutanjem (VIDEO)

Uhapšen je nekoliko sati nakon zločina koji je šokirao hrvatsku javnost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Facebook

Filip Zavadlav (25), koji je osumnjičen da je u januaru ove godine u splitskoj četvrti Vela Varoš počinio trostruko ubistvo, u ponedeljak se u prvom pojavljivanju pred Sudom branio ćutnjom, prenose hrvatski mediji.

Zavadlav je svoju obranu iznosio videovezom iz zatvorske bolnice u Zagrebu, a u Splitu ga je ispitivao tužitelj Žarko Štrbac.

Šerić je objasnio kako je današnje ispitivanje obavljeno na temelju rešenja o istrazi.

“Očekujem da će zamenik županijskog državnog tužilaštva u Splitu službenu optužnicu podneti Županijskom sudu oko 1. juna, a nakon toga će optužno sudsko veće odlučiti prihvata li optužnicu ili će ovaj sudski predmet vratiti na dodatnu istragu”, rekao je njegov advokat Branko Šerić.

Šerić je kazao da će nakon potvrđivanja optužnice odbrana iskoristiti svoje pravo na odgovor na optužnicu.

“Ja ću se obratiti Vrhovnom sudu Republike Hrvatske i tražiću da se ovaj sudski postupak protiv Zavadlava premesti iz Splita u neki drugi sud u Hrvatskoj iz bezbednosnih razloga”, rekao je Šerić.

Šerić je u razgovoru za RTL kazao je da je Zavadlav u zatvoru primio oko 500 pisama i fotografija.

“Ima jako puno upita i na moj ured i lično. Dobija jako puno pisama. Ima ljudi koji mu i dalje izražavaju podršku, ali ja ih shvatam. To nije podrška za nešto što je on napravio, ako je napravio, već isključivo što ga smatraju žrtvom sistema”, kaže Šerić.

Otkrio je da je Zavladav dobio više od 500 pisama, a dobija i fotografije. Na pitanje jesu li fotografije od žena, odgovara smeškajući se:

“Dobro, sad neću o detaljima…”

Šerić to nije želeo da potvrdi, ali RTL saznaje da je dobio i više bračnih ponuda. Žene koje mu nude brak navodno su kazale da će doći i na suđenje, gde god da se bude održavalo.

Zavadlav je 11. januara ove godine u splitskoj četvrti Vela Varoš iz vatrenog oružja ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25).

Uhapšen je nekoliko sati nakon zločina koji je šokirao hrvatsku javnost. Hapšenje je ubrzao video snimak koji je telefonom napravio prolaznik. On je Zavadlava snimio kako šeta noseći kalašnjikov.

Nakon predaje pod jakim policijskim osiguranjem prebačen je na psihijatrijsko odeljenje Bolnice za osobe lišene slobode (BOLS) u Zagrebu, a nedugo nakon toga je počelo psihijatrijsko veštačenje koje je trajalo mesec dana.

Kako stoji u nalazu i veštačenju psihijatara i psihologa iz bolnice u Zagrebu, Filip Zavadlav nije duševno bolestan, a trostruko ubistvo je počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

“Nije zaslužio da ga monstrum ubije, bio je duša od čoveka”: Potresna ispovest Dušanovih prijatelja



Izvor: Blic

Komentari (1)

Ostavite komentar