NEMA FUDBALA: “Delije” potpisale zahtev! (FOTO)

Delije su odlučile da se priključe velikoj akciji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/Screenshot

Više od 150 navijačkih grupa iz 11 zemalja Evrope je potpisalo peticiju “Bez navijača nema fudbala”. Među njima, ispred Srbije, potpis na ovaj zahtev stavile su i pristalice Crvene zvezde, “delije”.

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs

Navijači, naime, pozivaju da se pred praznim tribinama ne nastavljaju fudbalska prvenstva jer publika čini srce utakmice. Ovaj zahtev su osim “delija” potpisali i navijači iz Italije, Nemačke, Francuske, Rumunije, Belgije, Bugarske, Švajcarske, Portugalije, Austrije i Grčke.

“Evropom vlada korovirus, a vlade su proglasile totalno zatvaranje i tako zaštitile ono najdragocenije što imamo – javno zdravlje, prvi cilj za sve. Iz tog razloga smatramo da je više nego razumno razmišljati o apsolutnom zaustavljanju evropskog fudbala. Oni koji njime upravljaju, međutim, odmah su izrazili jedan i samo jedan cilj: da nastave prvenstvo. Čvrsto verujemo da bi ekonomski interesi bili jedin interesi, a to potvrđuje i činjenica da bi prvenstvo trebalo ponovo da počne iza zatvorenih vrata, bez navijača. Zbog toga čvrsto tražimo od nadležnih organa da se ne nastavljaju prvenstva dok dolazak na stadionponovo ne postane navika bez rizika za kolektivno zdravlje”, piše između ostalog u saopštenju navijača širom Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram – Objektiv.rs

Potom se dodaje:

“Danas se fudbal smatra više „industrijom“, nego sportom; gde televizije kontrolišu kompanije, hrane ih svojim televizijskim pravima, omogućavajući samim kompanijama da mogu da plate nesrazmernu zaradu igračima. Sistem zasnovan isključivo na poslovnim i ličnim interesima dovešće do smrti fudbala. Želeli bismo da istaknemo da kada bi Ultrasi imali minimalnu nameru da zarade na onome što je njihova strast, kao što smo ovih dana mogli da pročitamo u medijima, morali bismo da pokrenemo inicijativu da se nastavi fudbal, umesto da se borimo da obezbedimo da se to ne desi, suprotstavljajući se čitavom fudbalskom sistemu i onima koji za njih rade.”

Luka SLUŠAJ starijeg! Perica Ognjenović dao ISKREN očinski savet fudbaleru Reala! (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar