Zeleni, posni, pravi prolećni burgeri od spanaća (RECEPT)

Mogu da se prže u tiganju, ali i da se peku u rerni u zdravijoj varijanti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik

Proleće je, vreme je posta, pravo vreme za laganu hranu sa što više zeleniša.

Donosimo vam recept za zanimljive, posne “zelene” burgere od spanaća:

Sastojci:

1 kg svežeg spanaća
300 g pirinča
so
biber
seckan peršunov list
malo ulja
malo brašna

Priprema:

Spanać dobro oprati i obariti ga. Kada se ohladi iseckati ga, a za to vreme obariti pirinač i procediti. Sjediniti spanać i pirinač, dodati so, biber, sitno seckan peršun. Ukoliko je retko dodati malo prezli ili brašna. Praviti male burgere i uvaljati u brašno, zatim pržiti na ulju dok ne porumene i sa jedne i sa druge strane. U zdravijoj varijanti nemojte ih pržiti u tiganju, već ih poređajte u pleh na pek papir, porskajte samo malo sa uljem i pecite u rerni (idealno bi bilo da ima opciju ventilatora) oko 25-40 minuta (zavisi od jačine vaše rerne), prvo na 220, a potom smanjite na 200 stepeni.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar