Proleće je, vreme je posta, pravo vreme za laganu hranu sa što više zeleniša.
Donosimo vam recept za zanimljive, posne “zelene” burgere od spanaća:
Sastojci:
1 kg svežeg spanaća
300 g pirinča
so
biber
seckan peršunov list
malo ulja
malo brašna
Priprema:
Spanać dobro oprati i obariti ga. Kada se ohladi iseckati ga, a za to vreme obariti pirinač i procediti. Sjediniti spanać i pirinač, dodati so, biber, sitno seckan peršun. Ukoliko je retko dodati malo prezli ili brašna. Praviti male burgere i uvaljati u brašno, zatim pržiti na ulju dok ne porumene i sa jedne i sa druge strane. U zdravijoj varijanti nemojte ih pržiti u tiganju, već ih poređajte u pleh na pek papir, porskajte samo malo sa uljem i pecite u rerni (idealno bi bilo da ima opciju ventilatora) oko 25-40 minuta (zavisi od jačine vaše rerne), prvo na 220, a potom smanjite na 200 stepeni.
Komentari (0)