Episkopski savet saopštio: Zapanjeni smo postupanjem policije, vladika Joanikije i sveštenici moraju odmah da se oslobode

Jasno je svima da se njihovim zadržavanjem stvara atmosfera progona, navodi se u saopštenju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Wikimedia

Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori saopštio je danas da je zapanjen postupkom policije i traži da episkop budimljansko nikšićki Joanikije i još sedam sveštenika budu momentalno pušteni na slobodu.

“Zapanjeni ovakvim postupkom Uprave policije tražimo da se privedeni sveštenici na čelu sa vladikom momentalno puste na slobodu. Jasno je svima da se njihovim zadržavanjem stvara atmosfera progona i da država demonstrira golu silu, podstičući građanske sukobe, narušavajući dostojanstvo slobodnog građanina i verujućeg čoveka”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Episkopski savet kaže da u ovom trenutku, kao i sav narod, nemaju druge misli ni želje, ego da svi pritvoreni budu na slobodi.

Dok su ga hapsili, Vladika Joanikije je izgovorio reči zbog kojih će se mnogi zamisliti

Samo tako će, ističu, biti moguće život ljudi i vernog naroda vratiti u normalne tokove I uspostaviti dijalog sa vlašću.

Episkopski savet je pozvao sav verujući narod da se zbog ovakvog vandalskog čina državne vlasti – pomole Bogu.

“Saborno, za umnoženje ljubavi, za pomirenje i očuvanje mira među braćom, za iscelenje od svih virusa, posebno od ovog virusa bogomržnje i bratomržnje, kao i za puštanje na slobodu nepravedno pritvorenih. Biće to ujedno naša saborna molitva Gospodu za okončanje epidemije korona virusa kao i virusa bezakonja i nepravde”, poručeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar